Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 26 augustus 2004

Aanrijding met letsel

Laagstaande zon mogelijk oorzaak van aanrijding

Losser

Op woensdag 25 augustus vond omstreeks 20.30 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Hogeboekelweg. Een 25-jarige automobilist uit Losser had een fietser ingehaald en reed daarna niet voldoende rechts. Hij kwam daardoor in aanrijding met een 28-jarige Enschedese automobiliste, die hem tegemoet reed. De 25-jarige gaf aan dat hij haar niet had zien aankomen omdat hij was verblind door de zon. De 28-jarige Enschedese en een mede-inzittende, een 26-jarige man uit Enschede zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (04-105757)

Aanhouding wegens poging tot doodslag

Man aangehouden nadat hij geprobeerd had zijn vriendin van het balkon te duwen

Hengelo

Op donderdag 20 augustus kreeg de politie omstreeks 00.10 uur een melding van vernieling. Bij een woning aan de Booggang was een deur ingetrapt. Ter plaatse blijkt dat een 25-jarige Hengelose vrouw wegens relatieproblemen tijdelijk inwoont bij familie aan de Booggang. Haar ex was aan de woning gekomen en had daar de deur ingetrapt. De politie kon de verdachte, een 31-jarige Hengeloër aanhouden op de Nico Werkmanstraat. De verdachte wordt tevens poging tot doodslag ten laste gelegd. De 25-jarige had namelijk aangifte gedaan dat hij haar op zaterdag 14 augustus in haar woning had opgezocht. In een gevecht had hij haar keel dicht geknepen en van het balkon willen duwen. Aangeefster wist daar toen ternauwernood aan te ontsnappen. De verdachte kon toen ontkomen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (04-100808/105762)

Aangehouden na aanranding

Man aangehouden nadat hij in de trein twee meisjes had aangerand

Hengelo

Op woensdag 25 augustus kreeg de politie omstreeks 22.00 uur het verzoek om naar het NS-station te gaan. Daar zou om 22.15 uur een trein arriveren met daarin een stel vervelende knapen. Op het perron in Hengelo zaten vier meisjes. Twee van hen, beiden 16-jarige uit Enschede, wilden aangifte doen van aanranding door een van die vier knapen. De meisjes reisden vanaf Amsterdam met zijn vieren en wilden naar Enschede. In Amersfoort stapten eveneens vier knapen in. Zij hadden de nodige alcohol op. Een van hen begon zich met de meisjes te bemoeien en gedroeg zich ten opzichte van hen zeer vervelend. Daarbij maakte hij seksueel getinte opmerkingen en raakte twee van de meisjes onzedelijk aan. Onderweg werd het treinpersoneel door een van de meisjes op de hoogte gebracht. De knapen vermoedden al dat ze mogelijk opgepakt zouden worden en stapten uit voorzorg in Almelo uit. De meisjes reisden door naar Hengelo, alwaar de politie hen opving. Een trein later arriveerden de vier knapen, waaronder de verdachte, een 20-jarige man uit Delft. De politie hield hem aan wegens aanranding. Hij is overgedragen aan de Spoorwegpolitie en voor nader verhoor opgesloten. (04-105760/105769)

Aanhouding na mishandeling

Man komt verhaal halen en verwondt zijn tegenstander

Hengelo

Op woensdag 25 augustus wordt omstreeks 23.45 uur bij de politie melding gedaan van een vechtpartij tussen twee mensen op de Loweg. Ter plaatse treft de politie een 51-jarige Hengeloër aan die verklaart dat hij zojuist een bekende van hem, een 43-jarige Hengeloër met een mes heeft gestoken. Deze 43-jarige komt direct daarop zijn woning uit en toont de politie een bebloed shirt en een steekwond. De 43-jarige moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie houdt daarop de 51-jarige man aan wegens poging tot doodslag en neemt een mes bij hem in beslag. Aanleiding is mogelijk een eerder conflict tussen beide heren. Nadat de 51-jarige de ander bij zijn woning opzocht ontaardde dit in een vechtpartij, waarbij de 51-jarige met een mes stak. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten voor nader verhoor. (04-105774)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --