AutoRai

26-8-2004

S-line sportpakket voor Audi A3 Sportback

Audis huistuner, quattro GmbH, heeft voor de Audi A3 Sportback het S-line sportpakket ontwikkeld. Het pakket omvat exclusieve, sportieve accessoires waarmee het dynamische karakter van de A3 Sportback extra onderstreept wordt.

Het S-line sportpakket is ontwikkeld om het toch al uitgesproken sportieve karakter van de A3 Sportback extra te benadrukken, zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde van de auto. Het pakket omvat voor het interieur diverse accessoires, zoals een driespaakssportstuurwiel bekleed met geperforeerd leer en voorzien van het S-line logo. De pookknop is eveneens afgewerkt met geperforeerd leer. De sportieve voorstoelen hebben een nadrukkelijker geprofileerde zitting en rugleuning, en de bekleding is een combinatie van stof en leer. Ook de plafondbekleding is, net als de rest van het interieur, uitgevoerd in stijlvol zwart. Diverse aluminium accenten in het interieur vormen hiermee een fraai contrast.
Uiteraard is ook het uiterlijk van de A3 Sportback subtiel aangepast. Ten eerste zorgt het speciale sportonderstel ervoor dat de Audi A3 Sportback 25 mm dichter bij de weg komt. De aluminium negenspaakswielen, met een diameter van 17 inch, completeren het sportieve beeld. Het S-line logo staat als een handtekening op de grille en de sierlijsten op de flanken.

Persoonlijke wensen
De mogelijkheid bestaat om de Audi A3 Sportback met S-line pakket nog verder aan de persoonlijke wensen aan te passen. Zo is er keuze uit aluminium 18-inchwielen met vijf of veertien spaken. Het sportstuur is optioneel uit te rusten met bedieningsknoppen voor het infotainmentsysteem en schakelaars voor een eventuele DSG-transmissie. Verder is de versnellingspookknop ook in aluminium leverbaar. De aluminium accenten in het interieur kunnen worden voorzien van een afwerking in pianolak.

Speciale kleuren
Het onderscheidende karakter van de Audi A3 Sportback met het S-line pakket wordt nog eens versterkt doordat de speciale pareleffectkleuren Avus-zilver en Misano-rood exclusief zijn voorbehouden aan deze uitvoering. Uiteraard zijn ook de gebruikelijke carrosseriekleuren leverbaar op de Audi A3 Sportback met het S-line sportpakket. De meerprijs ten opzichte van het
Ambition-uitrustingsniveau bedraagt 2.615 inclusief BTW en BPM.