Politie Zuid-Holland-Zuid

26/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

26-08-2004 - Persberichten District I

BEDREIGING
DORDRECHT Agenten hebben een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij bedreigde op woensdagmorgen 25 augustus 2004 personeel van het station aan het Stationplein in Dordrecht met een mes. Dat deed hij nadat een medewerkster hem aansprak en vroeg of de man zijn voeten van de bank wilde halen en niet wilde roken. Kort hierop ging de verdachte naar de balie en liep heen en weer met een mes.

DRUGS
DORDRECHT- Op de Jacob Marisstraat zijn woensdagmiddag 25 augustus een jongen en een man aangehouden in verband met overtreding van de Opiumwet. Agenten zagen dat de jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Dordrecht, de 46-jarige man, eveneens afkomstig uit Dordrecht, wat overhandigde. Bij controle bleek de man inderdaad in bezit van een bolletje cocaïne, en is hij vervolgens aangehouden. Ook de jongen is aangehouden.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Vier personen zijn aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 42-jarige man uit Dordrecht reed over de Zwijndrechtse brug en hij voerde stadslichten in plaats van dimlicht op zijn voertuig. Daarop werd hij gecontroleerd en moest hij ook blazen. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en werd vervolgens aangehouden. Hij kreeg een rijverbod. Ook een 51-jarige man uit Dordrecht en een 38-jarige man uit Dordrecht zijn 26 augustus rond 01.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Beiden kregen een rijverbod. Een 68-jarige vrouw uit Dordrecht is aangehouden rond 02.00 uur op de Steegoversloot. Ook zij kreeg een rijverbod.

FIETSEN GESTOLEN UIT ETALAGE
ZWIJNDRECHT- Tussen woensdag 25 augustus 18.00 uur en donderdag 26 augustus 03.15 uur zijn uit een winkel aan de Burgemeester Jansenlaan twee fietsen gestolen uit de etalage. De dader(s) hadden de etalageruit ingeslagen.