Humanistisch Verbond

Oogsten en Zaaien: Liefde komt altijd van de goede kant

Met een zeer gevarieerd programma en een divers gezelschap willen wij twee jaar Dialoog op bijzondere wijze met u vieren. De afgelopen twee jaar is een groot aantal dialoogactiviteiten georganiseerd om de onderlinge verstandhouding te verbeteren tussen enerzijds homo's, lesbo's en de homobeweging en anderzijds vertegenwoordigers van verschillende geloofsgemeenschappen en levensbeschouwelijke groeperingen. Met gepaste trots willen wij u op 30 september de resultaten hiervan laten zien.

Tijdens het middag- en avondprogramma komen ook de leerpunten en belemmeringen die de ontmoetingen tussen de gespreksgenoten hebben opgeleverd, aan de orde. Tevens worden drie winnaars, die zich hebben ingezet voor het thema van De Dialoog, gelauwerd met de uitreiking van de extra 'Bemoei je d'r mee-prijs'.

Voorts hopen wij een basis te leggen voor de toekomst van De Dialoog. Onze ervaring leert dat De Dialoog nodig blijft en telkens gezocht en georganiseerd moet worden. Er is een voorzichtig begin gemaakt, waarbij vaak voor het eerst in verschillende geloofs-gemeenschappen bereidheid en openheid is gevonden om te praten over seksualiteit in het algemeen en homoseksualiteit in het bijzonder. Daarnaast zijn er ook homo's en lesbo's die kritisch in de spiegel hebben gekeken.De Dialoog raakt ook aan actuele maatschappelijke thema's zoals sociale veiligheid, integratie en participatie, de waarden- en normendiscussie en ontwikkelingen in onderwijs, welzijn, jeugd en zorg. Ook daarop zal op 30 september nader worden ingegaan.

Graag heten wij u in de middag welkom in het Educatief Centrum van de Gültepe moskee en voor het avondprogramma in het Rotterdamse Stadhuis. Deelname is gratis. Bijgaand treft u het programma aan. Tussen 17.30 uur en 19.00 uur is er gelegenheid voor een gezamenlijke maaltijd in Restaurant Dunya Lokanta, Proveniersstraat 40a te Rotterdam. Op het multiculti-menu staat zowel vegetarisch, vis als vlees. De kosten voor de maaltijd bedragen 15 Euro p.p. (excl. drankjes).

Wilt u deelnemen aan het middag- en/of avondprogramma en/of de maaltijd, gelieve u vóór 20 september op te geven bij Stichting Democratisch Steunpunt Rotterdam (SDSR), Heemraadssingel 56, 3021 DC Rotterdam, telefoon: 010 478 88 33, fax: 010 478 88 15 of e-mail: info@sdsr.nl.

Wij hopen u op 30 september in Rotterdam te ontmoeten om met elkaar De Dialoog over homoseksualiteit, religie, levensbeschouwing en ethiek op een vruchtbare en constructieve manier aan te gaan en ook zeker voort te zetten.

Met vriendelijke groet,

COC Nederland, Humanistisch Verbond, Stichting Islam & Burgerschap en Stichting Yoesuf