Ingezonden persbericht


Persbericht

Belkin kondigt een nieuw draadloos tijdperk aan

Nieuwe draadloze Pre-N-producten garanderen een vier maal snellere en groter bereik dan andere draadloze producten

Belkin, Schiphol-Rijk, 26 augustus 2004 Belkin introduceert een nieuwe draadloze Pre-N-productlijn die tegemoet komt aan de vraag naar draadloze netwerken met een groot bereik. De Pre-N-lijn bestaat uit een draadloze Router en notebook Network Card die beide gebruik maken van True MIMO"-technologie van Airgo Networks. Deze technologie verhoogt de betrouwbaarheid en prestaties van draadloze verbindingen en stelt gebruikers in staat om met applicaties te werken die een hoge bandbreedte vereisen, zoals audio- en videostreaming. De nieuwe serie zal begin herfst in Europa beschikbaar zijn.

Waarom is Pre-N van Belkin zo revolutionair?

* Is vier keer sneller en heeft een viermaal groter bereik dan de 802.11g-standaard
* Is beter bestand tegen interferentie van aangrenzende WiFi®-systemen en 2.4GHz-apparatuur
* Biedt verbeterde prestaties met 802.11b- en 802.11g-apparaten, hetzij bij de client, het access point, of beide
* Zorgt ervoor dat de netwerksnelheid intact blijft, ook in een gemengde netwerkomgeving met verschillende snelheden
* Is compatibel met 802.11b- en 802.11g-technologie

Belkin maakt in de Pre-N-producten gebruik van True MIMO (Multiple Input Multiple Output)-technologie van Airgo Networks. True MIMO is de eerste technologie die problemen met betrekking tot dekking, snelheid en storingen in grotere thuis- en kantooromgevingen aanpakt.

Met de huidige draadloze technologie ondervinden mensen een slechte dekkingen als ze grotere afstanden in hun huis willen overbruggen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door interferentie van andere draadloze netwerken, telefoons en toestellen, zegt Eric Tong, VP marketing en Product Development bij Belkin. Met onze Pre-N-producten die voorzien zijn van de True MIMO-technologie bieden we gebruikers een draadloos netwerk waarmee een slechte dekking verleden tijd is.

True MIMO bestaat uit een smart-antenne-techniek die meerdere antennes gebruikt om draadloze signalen te ontvangen en over te brengen. Het gaat een stap verder dan andere smart-antenne-technologieën doordat er meerdere signalen op elke antenne worden overgebracht. Hierdoor bieden de Pre-N-producten met True MIMO-technologie een robuuste draadloze verbinding met een groot bereik, zodat geavanceerde applicaties die een hoogwaardige breedbandverbinding vereisen zorgeloos kunnen draaien, zoals streaming video of Voice over IP (VoIP).

True MIMO is één van de technologieën die wordt overwogen voor 802.11n, een standaard voor de nieuwe generatie WiFi-technologie.

True MIMO is een doorbraak in de technologie en verandert de manier waarop radiogolven verzonden en ontvangen worden fundamenteel. Tevens zal True MIMO de manier waarop consumenten gebruik maken van hun draadloze producten anders worden, zegt Greg Raleigh, Chief Executive en President bij Airgo Networks. De prestatievoordelen die onmiddellijke gerealiseerd worden met True MIMO vormen de belangrijkste reden dat deze technologie gekozen is om de opkomende 802.11n high-performance draadloze standaard te ondersteunen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Airgo
Airgo Network ontwikkelt baanbrekende technologieën en draadloze LAN (WLAN)- producten die bestaande toepassingen verbeteren en nieuwe toepassingen mogelijk maken door het substantieel verbeteren van de kwaliteit en het gebruikersgemak van WLAN s. Airgo s chipsetsoftware en designoplossingen bieden een betrouwbare, eenvoudig te gebruiken WLAN-mogelijkheden die zowel met 2.4GHz- als met 5GHz- bandbreedte werken. De producten van Airgo zijn gebaseerd op IEEE 802.11-standaarden (algemeen bekend als WiFi). Airgo is opgericht in 2002. Het hoofdkantoor is gevestigd in Palo Alto, California, USA, en een additioneel ontwikkelingscentrum is gevestigd te Breukelen, Nederland. Meer informatie over Airgo Networks technologieën en oplossingen is beschikbaar op www.airgonetworks.com.

Over Belkin
Belkin (www.belkin.nl ) is wereldwijd marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en biedt een brede reeks innovatieve producten voor de computer, elektronische- en audiovisuele apparatuur en de mobiele consument. De diverse productcategorieën bestaan uit 255 wereldwijde patenten met vooraanstaande technologieën op het gebied van USB- en FireWire®-apparaten, draadloze en bekabelde SOHO netwerkproducten, KVM-switches, Bluetooth", het delen van randapparatuur, spanningsbeveiligingsproducten, kabels en Apple iPod®-accessoires. Tevens heeft Belkin zijn assortiment uitgebreid met mobiele telefoon- en PDA-accessoires, laptoptassen en oplossingen voor de mobiele consument.

Belkin is een privé-bedrijf met kantoren in Europa, Noord-Amerika, Australië en het Verre Oosten. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum bevindt zich in het Engelse Northamptonshire. Daarnaast zijn er kantoren gevestigd in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Belkin BV
Susie Day
susied@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Jane Brands van LEWIS, het IT PR bureau: LEWIS Communications BV
Petunialaan 28,
5582 HA Waalre
The Netherlands
Tel. +31 (0 )40 235 46 00
janeb@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com