Ingezonden persbericht


Persbericht

26 augustus 2004

SPSS sluit hernieuwd contract met SURFdiensten voor hoger en middelbaar beroepsonderwijs

~ overeenkomst voldoet aan vraag uit het bedrijfsleven naar kennis van Predictive Analytics ~

SPSS, de toonaangevende leverancier van oplossingen voor enquêtes, marktonderzoek en predictive analytics, heeft een nieuw contract afgesloten met intermediair SURFdiensten. SURFdiensten levert voordelige softwarelicenties aan Nederlandse instellingen in het (hoger en universitair) onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek.

In het nieuwe contract zijn een aantal productgroepen opnieuw ingedeeld en er zijn nieuwe producten toegevoegd. Een nieuwe groep is Predictive Analytics, een verzameling van data-, web- en text-miningoplossingen die een aanvulling zijn op standaard SPSS oplossingen. Predictive Analytics wordt gebruikt ter ondersteuning van het nemen van beslissingen op basis van voorspellingen over toekomstig gedrag.

We waarderen onze langdurige relatie met SURFdiensten. Dit jaar werken we 15 jaar samen met SURFdiensten op het gebied van onderwijs, aldus Frank Passtoors, Country Manager SPSS Benelux bv. Samen met SURFdiensten bieden we HBO- en MBO-instellingen verschillende productgroepen aan, waarmee studenten zich kunnen voorbereiden op het bedrijfsleven. Met deze nieuwe oplossingen kunnen studenten leren om de juiste gegevens en analyses te maken voor het nemen van strategische besluiten.

"Wij zijn verheugd dat deze SURF-licentie wederom met succes vernieuwd is, aldus Jan Bakker, directeur van SURFdiensten. Instellingen en hun studenten en medewerkers kunnen zodoende ook de komende jaren op een laagdrempelige wijze met de nieuwste SPSS-producten werken.

(224 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SURFdiensten
SURFdiensten is een intermediaire organisatie tussen ICT-aanbieders enerzijds en het Nederlandse (hoger) onderwijs en wetenschappelijk onderzoek anderzijds, maar ook aanverwante instellingen, zoals universitair medische centra en diverse onderwijsinstellingen kunnen in SURF-licenties participeren. SURFdiensten is opgericht in 1991, is een not-for-profit organisatie en heeft als doelstelling (de eindgebruikers binnen) het (hoger) onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in Nederland tegen betaalbare prijzen te voorzien van kwaliteitsproducten en -diensten op het brede terrein van informatie- en communicatietechnologie. SURFdiensten werkt nauw samen met SLBdiensten en APS IT-diensten. SURFdiensten verstrekt o.a. (software)licenties aan het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, SLBdiensten aan de BVE-sector en het voortgezet onderwijs en APS IT-diensten aan het primair onderwijs. Ongeveer 95% van het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek maakt inmiddels gebruik van de SURF-licenties. In de BVE-sector is dit maar liefst 100%, in het voortgezet onderwijs circa 95% en in het primair onderwijs circa 85%. Zie ook: www.surfdiensten.nl.

Over SPSS
SPSS is een wereldwijde leverancier van oplossingen voor data collectie, PredictiveMarketing en Predictive (Web) Analytics (Nasdaq:SPSS). In 2002 heeft de groep een omzet van 209 miljoen dollar gerealiseerd. De organisatie is actief in meer dan 80 landen en heeft ruim 1300 medewerkers.

SPSS is al 35 jaar actief op de markt voor analytische toepassingen en bekleedt een belangrijke positie op de markt voor data mining, text mining, web mining, data collectie en voorspellende marketing en biedt organisaties instrumenten om strategische beslissingen te nemen (datawarehousing, reporting, analyse, simulation en e-Metrics).

Met de geavanceerde en elkaar aanvullende oplossingen van SPSS kunnen organisaties al hun gestructureerde gegevens (on en off-line) en ongestructureerde gegevens integreren en analyseren om hun beslissingsprocessen en klantrelaties te optimaliseren. Meer informatie: www.spss.com

SPSS Benelux bv: Wiepke van der Wal
Tel: 0183 651 777 Fax: 0183 651 700
E-mail: wiepke@spss.com http://www.spss.nl

SURFdiensten bv: Suzanne Lagerveld
Tel: 030 298 30 01 Fax: 030 296 58 51
E-mail: lagerveld@surfdiensten.nl http://www.surfdiensten.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00 Fax: 040 235 46 01
E-mail: mariekev@lewispr.com http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com