Gemeente Katwijk


Gemeente Katwijk start met jongerenonderzoek over uitgaan in Katwijk

Katwijk, 24 augustus 2004

Binnenkort start Stichting Alexander uit Amsterdam, in opdracht van de gemeente Katwijk, met een onderzoek onder jongeren. De centrale vraag is hoe jongeren denken over een nieuwe uitgaansgelegenheid en wat de mogelijke effecten hiervan zijn. De jongerenorganisatie B-involved zal hulp bieden bij dit onderzoek. Dit onderzoek (dat al eerder was gepland) zal voor het eind van het jaar zijn afgerond.

De gemeente vindt het belangrijk om een onafhankelijk onderzoek te houden waarbij ook de resultaten uit eerdere onderzoeken een rol spelen. De laatste tijd is er een aantal onderzoeken onder jongeren gehouden. Zo zijn de resultaten bekend van de Meetkeet van het platform verslavingszorg/GGD, van het onderzoek van Gemeentebelangen en zijn onlangs de resultaten gepresenteerd van het VIKS onderzoek.

Stichting Alexander - dat zich gespecialiseerd heeft in interactief jongerenonderzoek - is van plan om een 3-tal panelgesprekken te houden, waarbij zij ook jongeren uit de gemeente Rijnsburg en Valkenburg zullen betrekken. Daarnaast zal een panelgesprek plaatsvinden met een aantal Horeca ondernemers uit het centrum van Katwijk.

Het voordeel van panelgesprekken ten opzichte van een enquête is het feit dat er kan worden doorgevraagd op antwoorden die door jongeren worden gegeven. Het gemeentebestuur zal de resultaten van het onderzoek gebruiken bij de afweging om al dan niet een nieuwe uitgaansgelegenheid in of nabij Katwijk te vestigen.