Politie Amsterdam-Amstelland

Schutters van 14 gepakt: getuigen gezocht

26-8-2004. Woensdagmiddag werden twee 14-jarige jongens gearresteerd. De jongens hadden met een luchtdrukgeweer op mensen en auto's geschoten. Zeven mensen liepen hierdoor een blauwe plek en schade aan jas of broek op.

Afgelopen week kreeg de politie meldingen van mensen die beschoten waren met een luchtbuks in de omgeving van de Pieter Calandlaan. Bij het zevende slachtoffer raakte het onderzoek in een stroomversnelling. Een getuige zag op de Pieter Calandlaan twee jongens wegduiken achter een raam op de 2e etage. Een passant hoorde vanuit hetzelfde pand gelach.

Binnen werden de twee jeugdige schutters en het geweer aangetroffen. De 58-jarige vader van één van de jongens werd eveneens gearresteerd toen hij de agenten bij het betreden van de woning belemmerde. Beide jongens zijn in verzekering gesteld. De vader mocht na verhoor naar huis.

Bent u getuige of slachtoffer van deze praktijken geweest, bel met bureau Meer en Vaart: 0900-8844.

---

Bromfietser rijdt met slok op


26-8-2004. Woensdagavond rond tien uur werd een 46-jarige bromfietser aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Op een politiebureau blies de man 755 ug/l (1,7 promille). De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor negen uur. Klagen over de politie

In sommige gevallen kan het zijn dat u ontevreden bent over het contact dat u heeft gehad met de politie. Bijvoorbeeld omdat u vond dat de politieambtenaar grof en onbeleefd was. Of harder is opgetreden dan volgens u nodig was. Of juist helemaal niets deed, terwijl u daar wel om vroeg. In zo'n geval kunt u een klacht indienen. Relletje rond wildplassen

26-8-2004. In de nacht van woensdag op donderdag werd in de Tijl Uilenspiegelstraat een 25-jarige man gearresteerd die agenten had bedreigd. De man bemoeide zich er mee toen een vriend een bekeuring wegens wildplassen kreeg. Hij begon de agenten te beledigen en weigerde te vertrekken.

Toen zijn beledigingen omsloegen in bedreigingen hielden de agenten de man aan. Hij verzette zich hier hevig tegen. De wildplasser en enkele omstanders mengden zich ook nog in de strijd. Met de hulp van politiecollega's kon de verdachte uiteindelijk in de boeien worden geslagen en naar het bureau gebracht.

---
Bedreiger GG&GD-personeel direct ingerekend

26-8-2004. Woensdagmiddag rond half één werd een 47-jarige harddruggebruiker gearresteerd nadat hij personeel van de GG&GD had bedreigd met een schaar.

Behandelaars van de GG&GD pikten het agressieve gedrag van de patiënt niet meer en vertelden hem dat hij zou worden uitgeschreven. Hij dreigde de hulpverleners neer te steken of schieten. Beveiligingsmedewerkers wisten hem zonder al te veel problemen te verwijderen.
De man kwam later terug met een schaar. Hiermee tikte hij provocerend tegen het raam, waarna de politie werd gebeld. Die arresteerde de man.
26-8-2004. Woensdagmiddag tussen kwart voor vier en vijf uur deelden politiemensen van het wijkteam Surinameplein 15 bekeuringen uit wegens het rijden over de vrije trambaan. Dit gebeurde ter hoogte van wegwerkzaamheden op de Postjesweg.

---