Ingezonden persbericht


De Verenigde Naties kiezen voor IT-software van Axios

AMSTERDAM: 26 augustus 2004. De Internationale Telecommunicatie Unie (ITU), het agentschap van de Verenigde Naties in het hart van de wereldwijde industrie van een biljoen Amerikaanse dollars, heeft de oplossing assyst van Axios Systems gekozen voor haar nieuwe IT-servicedesk.

Het agentschap heeft drie helpdesks samengevoegd tot een centrale unit in het hoofdkantoor in Geneve. Er is gekozen voor de Helpdesk en IT-Service Management (ITSM) oplossing van Schotse bodem na een internationale tender waarin producten van innovatieve leveranciers werden vergeleken.

"We hebben voor Axios gekozen vanwege functionaliteit, prijs en haar kennis en kunde om tegemoet te komen aan onze vereisten," zegt Jarle Martinsen, ICT Systeem Analist en projectmanager ITU. "Haar licentiemodel is eenvoudig en goedkoop."

Axios Systems (www.axiossystems.com) heeft honderden klanten in particuliere en openbare sectoren in de gehele wereld met inbegrip van nationale overheidslichamen en de Europese Commissie. Nochtans is dit haar eerste contract met de Verenigde Naties.

Leden van ITU, dat is opgericht in 1865, vertegenwoordigen een dwarsdoorsnede van de telecommunicatie en informatietechnologie-industrie, van 's werelds grootse fabrikanten en netwerkbeheerder tot onderzoek- en ontwikkelings-organisaties, financiële instituten en regionale telecommunicatieorganisaties evenals kleine, innovatieve nieuwe spelers die opereren in de niche markten.

De drie aparte helpdeks hadden geen ITSM-oplossing, maar maakten gebruik van papieren- en e-mailsystemen. De nieuwe unit bedient 800 medewerkers en gedelegeerden die naar Zwitserland reizen vanuit de hele wereld om deel te nemen aan de ITU-conferenties en andere bijeenkomsten.

Het agentschap gebruikt assyst in eerste instantie voor Incident Management maar is ook voornemens de andere modules van het product zoals Problem, Change, Licence, Asset en Release Management te introduceren.

Een zwaarwegende factor in de keuze was de verenigbaarheid van assyst met ITIL (de internationaal geaccepteerde richtlijnen voor Best Practice in IT-Service Management). "Dit was van groot belang voor ons omdat het ITIL Incident Management ons het raamwerk geeft waar wij naar op zoek waren," zegt Martinsen.

Hij voegt toe: "We zijn zeer tevreden met de hoogwaardige consultancydiensten die door Axios worden geleverd. De consultants zijn zeer hulpvaardig en betrokken en zorgen ervoor dat de voortgang in het project blijft."

Ailsa Symeonides, Sales en Marketing Directeur van Axios Systems, zegt dat het winnen van deze grote opdracht een mijlpaal is in de ontwikkeling van Axios. "We zijn verheugd met de toekenning van deze opdracht ondanks de felle concurrentie van andere internationaal bekende leveranciers. We zijn trots dat wij de Verenigde Naties als klant mogen verwelkomen," bevestigt zij.

Axios Systems

Axios Systems (www.axiossystems.com) is de toonaangevende leverancier van op 'Best Practice' gebaseerde geconsolideerde IT-Service Management softwareoplossingen.

Onze klantgeoriënteerde aanpak gecombineerd met ons geïntegreerde technologieraamwerk verzekert onze klanten dat zij hun dienstverlening en ondersteuning wereldwijd kunnen laten aansluiten op de doelstellingen van hun business.

Door de voordelen van 15 jaar productontwikkeling en investering in 'Best Practice' principes begeleidt assyst, onze oplossing, gebruikers intuïtief door IT Infrastructure Library (ITIL) processen.

Het implementeren van assyst in organisaties optimaliseert de IT-infrastructuur efficiency, vermindert de total cost of IT ownership en garandeert een snelle return on investment.

Onze toewijding aan 'Best Practice' is zichtbaar door als eerste gecertificeerd te zijn voor BS15000, werelds eerste formele standaard voor IT-Service Management.

Naast haar hoofdkantoor in de UK heeft Axios kantoren in Amerika, Europa en Azië.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Axios Systems Benelux
Astrid van den Broek
Marketing Assistant
Tel: +31 (0) 20 521 0290
E-mail: astrid.van.den.broek@axiossystems.com

-----------------------
Axios Systems Persbericht

---- --