1e persbericht van donderdag 26 augustus 2004

Eindhoven 26-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Op de Neckerspoel is woensdag rond 16.20 uur een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt door de politie toen hij een fiets aan het openbreken was. Rond 18.00 uur werd op het Stationsplein een 40-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt eveneens verdacht van het proberen weg te nemen van een fiets. Een getuige die een persoon een fiets zag openbreken waarschuwde de politie, waarop de verdachte aangehouden kon worden. Vervolgens werd rond 18.30 uur op de Insulindelaan een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een beveiligingsmedewerker van een winkel zag de verdachte een fiets wegnemen. Hierop heeft de man de verdachte in de kraag gegrepen en overgedragen aan de politie. De drie verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhouding na verduistering

Woensdagavond om 22.45 uur is op de Achtseweg Noord een 19-jarige werknemer, van een bedrijf aldaar, aangehouden wegens verduistering in dienstbetrekking. De man wordt verdacht van diefstal uit het bedrijf. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Autodief aangehouden

Een 38-jarige Eindhovenaar is woensdagavond om 22.35 uur op de Otterstraat aangehouden. De man bestuurde een personenauto die kort ervoor weggenomen was van de Willem van Kesselstraat. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. De auto is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhoudingen na inbraak in een auto

Woensdagavond om 22.10 uur zijn op de Van Vorststraat een 52-jarige Poolse man en een 36-jarige man uit Irak aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de mannen aan het inbreken waren in een geparkeerd staande personenauto. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond / Eindhoven: Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Op de A270 in Helmond is woensdag rond 21.25 uur een 21-jarige automobilist uit Nuenen aangehouden. De politie zag de man kort voor zijn aanhouding op de Proffesor Dr. Dorgelolaan in Eindhoven met een snelheid van 140 km/u rijden. Hier mag maximaal 50 km/u gereden worden. Na een achtervolging kon de man ter hoogte van een kruising op de A270 klemgereden worden. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt worden.

Geldrop: Snelheidscontrole

Op de Nuenenseweg zijn woensdag tussen 11.00 en 13.15 uur 1.321 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 43 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.

Nuenen: Verdachte van bedreiging en vernieling aangehouden

Bij de woning van zijn ex-vriendin in Nuenen is woensdag rond 19.15 uur een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van twee ruiten van de woning van zijn ex-vriendin en van het bedreigen van haar. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Nuenen: Snelheidscontrole

Op de Europalaan zijn woensdag tussen 14.45 en 15.55 uur 798 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 50 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 81 km/u.

Valkenswaard: Hennepkwekerij ontdekt na brand

In een woning aan de Eindhovenseweg is donderdag rond 1.15 uur brand uitgebroken. Tijdens de bluswerkzaamheden werd op de zolderverdieping een hennepkwekerij aangetroffen. Een aangrenzende woning liep brand- en waterschade op. De politie stelt een onderzoek in naar de kwekerij en de eigenaar hiervan.

Veldhoven: Verdachte van diefstal ijzer aangehouden

Op de Run 4200 is woensdag rond 16.10 uur een 22-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. De politie zag de verdachte vanaf een bedrijfsterrein ijzer wegnemen. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hij deed afstand van het ijzer. Vervolgens is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.