Provincie Overijssel

"Meer buitenlandse toeristen naar Oost-Nederland"

Meer buitenlandse gasten laten genieten van al wat Oost-Nederland op gebied van recreatie en toerisme te bieden heeft, dat is het streven van de provincies Gelderland en Overijssel. Nationaal gezien zet het Rijk zich vooral in op de promotie van de kustprovincies en Amsterdam, maar Nederland heeft de buitenlandse toerist meer te bieden: de provincie. Volgens Gelders gedeputeerde Henk Aalderink en Overijssels gedeputeerde Carry Abbenhues biedt Oost-Nederland met het plattelandstoerisme Oost-Nederland een sterk aanvullend product voor de buitenlandse toeristenmarkt.

Gelderland en Overijssel werken nauw samen om het plattelandstoerisme te stimuleren. Het platteland biedt gelegenheid voor rust en ruimte. Agrarische-, recreatie- en horecaondernemers ontwikkelen vele nieuwe voorzieningen, producten, routes en arrangementen. Het plattelandstoerisme staat sterk in de belangstelling van de Oosterburen. "De Duitse markt kunnen we op korte afstand mee laten genieten van al het moois dat het platteland te bieden heeft", aldus gedeputeerde Abbenhues. Tijdens de bijeenkomst vandaag in het Gelderse Eibergen werden de eerste Duitstalige fiets-, wandel-, en skeelerroutes gepresenteerd.

De beide provincies werken gezamenlijk aan eenduidige regelgeving, zodat ondernemers uit verschillende regio's op basis van dezelfde randvoorwaarden nieuwe producten kunnen ontwikkelen. De provincies kunnen het toeristische product Oost-Nederland echter niet alleen uitdragen, daarvoor zijn de ondernemers nodig. Vandaar dat een ideeënwaaier ontwikkelt is die ondernemers stimuleert tot nieuwe vormen van samenwerking en productontwikkeling. "Wij streven naar een samenwerking tussen het reguliere toeristische bedrijfsleven en de van oudsher agrarische ondernemers die toeristische producten aanbieden. Als zij elkanders kwaliteiten benutten, komen daar mooie resultaten uit", aldus gedeputeerde Aalderink.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel