Ingezonden persbericht


Nieuwe systemen en software Avaya erkennen mobiliteitsbehoefte MKB

Nieuwe Media Gateway en software verbreden mogelijkheden IP-telefonie en communicatie

TER PUBLICATIE: 26 augustus 2004

Nieuwegein - De nieuwe INDeX IP Media Gateway en -software van Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatienetwerken en -diensten aan de zakelijke markt, komen volledig tegemoet aan de eisen en wensen van mobiele gebruikers van kleine en middelgrote organisaties. Avaya INDeX IP is een convergent communicatiesysteem voor kleine en middelgrote organisaties van 30 tot 1.000 gebruikers. De nieuwe Media Gateway is een systeem dat de INDeX IP- en IP Office-systemen aan elkaar koppelt. IP Office is een compleet uitgerust communicatiesysteem met spraak, data en communicatieapplicaties voor bedrijven tot 360 gebruikers. IP Office biedt naast de spraak- en IP-applicaties ook contact center-mogelijkheden van vijf tot 75 agents. De gateway is ontwikkeld om de communicatiebehoeften van INDeX-klanten in te vullen met nieuwe IP Office-applicaties, zoals Conferencing Center en Phone Manager Pro, en voor de integratie met Microsoft CRM-software.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe gateway en software heeft Avaya gebruikgemaakt van de feedback van klanten en business partners uit de gehele wereld. Om de bestaande investeringen van klanten en resellers te beschermen, zijn de verbeteringen op het gebied van mobiliteit en messaging opgenomen in de software voor het Avaya INDeX IP-convergente communicatiesysteem. Dit systeem heeft in Europa en Azië inmiddels meer dan 1,5 miljoen gebruikers.

De verbeterde features zijn: Messaging - diverse voicemail-begroetingen waarmee bedrijven verschillende soorten verzoeken kunnen beantwoorden met op maat gesneden boodschappen; Mobiliteit - met de nieuwe 'group call forward'-optie kunnen bedrijven gesprekken doorsturen naar mobiele of thuisnummers. Hierdoor kunnen medewerkers ook thuis en onderweg oproepen ontvangen. Dit vergroot de productiviteit en verbetert de klantenservice doordat medewerkers eenvoudiger te bereiken zijn.

Met de nieuwe INDeX IP Media Gateway kunnen INDeX-klanten alle voordelen van bestaande en toekomstige ontwikkelingen op IP Office maximaal benutten. INDeX resellers zijn optimaal uitgerust om INDeX-eindgebruikers over alle nieuwe opties te adviseren. "Met de nieuwe INDeX IP Media Gateway kunnen we onze klanten applicaties aanbieden voor ondersteuning bij het verbeteren van de efficiency en de klantenservice", zegt Jim Bennett, Business Development Manager van Avaya Gold Business Partner IP Integration. "We hebben de nieuwe Media Gateway al opgenomen in onze eigen demonstratiesuite. Het is een zeer kosteneffectieve manier om IP Office in een bestaand INDeX-systeem te integreren. Veel van onze klanten hebben al serieuze interesse getoond in deze mogelijkheden."

De nieuwe gateway biedt klanten de mogelijkheid om applicaties op basis van hun eigen behoeften en tempo te implementeren", aldus Nick Brasier, Global Director Product Management INDeX IP en IP Office bij de Small and Medium Business Solutions Group van Avaya. "Met de nieuwe software en gateway kunnen klanten eenvoudig migreren naar IP-telefonieapplicaties die hun bedrijfsactiviteiten verbeteren. Daarmee onderstreept Avaya zijn voortdurende streven om klanten optimaal te ondersteunen."

Over Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van alle mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.