Ingezonden persbericht


Inlichtingendiensten VS hebben baat bij storage-oplossing Hitachi Data Systems

HDS ondersteunt South Carolina Computer Crime Center bij bestrijding online criminaliteit

Amsterdam, 26 augustus 2004 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), heeft een overeenkomst gesloten met het South Carolina Computer Crime Center, een samenwerkingsverband van de FBI, de South Carolina Law Enforcement Division (SLED) en de United States Secret Service. Het Computer Crime Center gaat een NAS-oplossing op basis van het Hitachi Thunder 9570V(tm) modulair storage-systeem en een HDS-NetApp® Enterprise NAS Gateway inzetten. Met deze oplossing kan de organisatie digitaal bewijsmateriaal consolideren en beter toegankelijk maken.

Het South Carolina Computer Crime Center, dat in december 2002 is geopend, doet forensisch onderzoek naar bewijsmateriaal van computercriminaliteit in South Carolina in de Verenigde Staten. Al snel na de opening kreeg het centrum te maken met een groei in de hoeveelheid digitaal bewijs. Hierdoor ontstond de noodzaak voor een zeer schaalbare storage-oplossing die het uiterste kon halen uit de bestaande infrastructuur.

"Onze database met bewijsmateriaal groeide sterk. We moesten dan ook continu nieuwe harddisks aanschaffen voor de opslag van zeer grote bestanden", zegt Walker Johnson, Information Resource Consultant bij het South Carolina Computer Crime Center. "We maakten gebruik van externe IDE-harddisks om alle data te kunnen opslaan. Het was echter noodzakelijk dat we het beheer van onze data vereenvoudigden. Thunder 9570V biedt ons de benodigde prestatieniveaus en de schaalbaarheid voor onze groeiende databehoeften."

Met het Thunder 9570V storage-systeem zorgt het Computer Crime Center ervoor dat onderzoekers en forensisch experts samen effectief computermisdaden kunnen oplossen. Onderzoekers kunnen bewijzen op het gebied van creditcardfraude, pornografie en beveiligingslekken in bedrijven snel terugvinden en analyseren vanuit één centrale locatie. Daarnaast kunnen ze met deze oplossing diepgaande zoekactiviteiten uitvoeren om e-mails en verwijderde bestanden terug te halen.

"Het South Carolina Computer Crime Center vormt het middelpunt van een aantal lokale, regionale en federale organisaties voor de bestrijding van computercriminaliteit", zegt Chip Johnson, Supervisory Special Agent bij het South Carolina Computer Crime Center. "Met de storage-oplossing van Hitachi Data Systems kunnen onze onderzoekers tegelijkertijd aan verschillende zaken werken en hebben ze sneller toegang tot bewijsbestanden. De verbeterde productiviteit stelt ze in staat computermisdaden efficiënt op te lossen, waardoor cybercriminelen sneller worden veroordeeld."

Vanaf het moment dat de fouttolerante storage-oplossing van Hitachi Data Systems is geïnstalleerd, is de tijd voor het elektronisch doorzoeken van een database teruggebracht van 24 uur naar één tot twee uur. IT- en systeembeheerders profiteren ook van de functionaliteit voor business continuity van het HDS-NetApp Enterprise NAS Gateway-model GF940. Daarnaast maakt de NetApp SnapRestore®-software direct dataherstel mogelijk, terwijl technici het Thunder 9570V-systeem kunnen beheren met Hitachi Resource Manager(tm).

Met de ondersteuning van Hitachi Data Systems en Data Network Solutions kon het Center zijn storage-omgeving snel migreren naar één enkel Thunder 9570V storage-systeem. Hierdoor verbetert de SLED niet alleen zijn prestaties, maar wordt de TCO ook sterk teruggebracht. De organisatie kan investeringen in de SAN-infrastructuur delen met die in NAS-data.

"De problemen die het South Carolina Computer Crime Center ondervond met decentrale data, onderstreept de behoefte aan schaalbare, geconsolideerde data in veeleisende omgevingen met real-time rich media", zegt Ken Beaudry, Vice-President en algemeen directeur Global Solution Services van Hitachi Data Systems. "Veel van onze klanten moeten grote hoeveelheden data consolideren, die op afzonderlijke systemen zijn opgeslagen. De Thunder 9500V Series voor SLED is een perfect voorbeeld van hoe organisaties data kunnen consolideren om het sorteren, benaderen en beheren ervan te vereenvoudigen en te verbeteren, terwijl de kosten worden teruggebracht."

###

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.800 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 326.000 medewerkers. In het boekjaar 2003 (dat eindigde op 31 maart 2004) werd een geconsolideerde omzet behaald van 81,4 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

© Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd.