Gemeente Sint-Oedenrode


Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Ingekomen aanvragen
In de periode van 17 juli tot en met 23 augustus zijn de volgende aanvraag/aanvragen bij de gemeente ingekomen:

- verzoek van gemeente Sint-Oedenrode om zondag 19 september a.s. ten behoeve van 60 jarige bevrijding diverse activiteiten te organiseren in het centrum van Sint-Oedenrode.

- verzoek om een 25-jarig huwelijksfeest te organiseren in een tent op een particulier terrein aan de Sluitappel.

Tegen voornoemde binnengekomen aanvragen (evenementen)vergunningen staat nog geen bezwaar open.
Verleende (evenementen)vergunningen en ontheffingen
- vergunning is verleend aan Carnavalsvereniging De Geuze om in samenwerking met café Oud Nijnsel een zeskamp te organiseren bij café Oud Nijnsel aan de Azaleastraat op zondag 29 augustus tussen 13.00 uur en 20.00 uur.

- vergunning is verleend aan Grieks restaurant Athene aan de Heuvel om een terras te plaatsen op het trottoir voor het pand tijdens de kermis
2004.

- vergunning is verleend aan Café "de Dorpsherberg" om op zondag 29 augustus a.s. een Accordeondag te organiseren tussen 11.00 uur en
18.00 uur. In het kader van de verkeersveiligheid zal het gedeelte van de Pastoor Smitsstraat voor het Café worden afgesloten en zal het verkeer worden omgeleid via het Dorpsplein.

- vergunning is verleend aan Stichting Jeugdvakantieweek om van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september diverse activiteiten te organiseren voor de basisschooljeugd. Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het indienen van een bezwaar schorst de werking van het besluit niet. Het kan zijn dat u van mening bent dat hierdoor een onaanvaardbare situatie ontstaat, die zo spoedeisend is dat op korte termijn een voorlopige voorziening moet worden getroffen.
In dat geval kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank, Postbus
90125, 5200 MA te 's-Hertogenbosch schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient hierbij een afschrift van het bezwaarschrift te overleggen.Voor dit griffierecht worden afzonderlijke leges in rekening gebracht.

Afdeling Sport, Educatie en Cultuur
(0413)481313.
Vresselseweg 32, bouw opslagruimte/paardenstal
Nijverheidsweg 7, plaatsen 2 cementsilo's
De inzage in binnengekomen aanvragen om bouw- en sloopvergunningen is uitsluitend ter kennisgeving.
Er staat geen bezwaarmogelijkheid open.

- Heikampenweg 5, bouw carport

- Huisakkerweg 12, uitbreiden woning

- Schijndelse Heide ong., bouw machineberging
- Schijndelse Heide ong. verbouw jongveestal
- Den Ekker 16, bouw berging

- Den Ekker 18, bouw berging
aanvraag bouwvergunning Mosbulten 22
voor

-het verbouwen en uitbreiden van de woning Mosbulten 22 Het bouwplan voldoen niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied 1997.
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid met gebruikmaking van artikel 19 lid 4a van betreffend bestemmingsplan Buitengebied 1997 en via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 26 augustus 2004 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvraag kenbaar maken.
( (0413)481342
Wet Milieubeheer
Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken, gelet op artikel
7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 16 juli 2004 heeft M. Aarts, Hoogstraat 13 te Sint-Oedenrode medegedeeld, dat hij voornemens is op zijn agrarisch bedrijf met fok- en vleesvarkens aan de Hoogstraat 13 te Sint-Oedenrode, één nieuwe zeugenstal op te richten met een omvang van 540 zeugenplaatsen en de bestaande vleesvarkensstal uit te breiden met 30 zeugenplaatsen. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage-beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 jo. Artikel 7.4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode hebben besloten dat door M. Aarts geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit.
Naar de mening van burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf donderdag 26 augustus
2004 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van
16.00 uur tot 18.30 uur.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening in het kader van de Wet milieubeheer aan de orde worden gesteld.
((0413)481336
Inzameling Grof Huishoudelijk Afval vrijdag 10 september Op vrijdag 10 september wordt grof huishoudelijk afval ingezameld, wanneer dit schriftelijk is aangemeld bij de firma Van Kaathoven. De kosten hiervoor bedragen EUR 0,185 per kilo met een minimum bedrag van EUR 18,15.

Als u grof afval wilt aanbieden, dient u een machtigingskaart naar Van Kaathoven BV te sturen. Deze kaart kunt u op het gemeentehuis ophalen. Dit kan elke werkdag tussen 09.00 en 12.30 uur. Uiterlijk 7 september dient deze kaart bij Van Kaathoven binnen te zijn. Op de ophaaldag dient u er voor te zorgen dat het op te halen afval vanaf 07.30 uur duidelijk zichtbaar voor uw huis staat.

Wij wijzen er met nadruk op dat het zelf brengen van afval naar de milieustraat altijd goedkoper is dan het laten ophalen. De openingstijden van de milieustraat zijn als volgt: op werkdagen tussen
12.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Overigens bestaat ook de mogelijkheid om bruikbare spullen naar de Kringloopwinkel aan de Sluitappel 17a te brengen (na telefonische aanmelding: 0413-490950).
donderdag 26 augustus

-K.V.O. Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart vanaf 09.00 uur

zaterdag 28 augustus

-Oudervereniging Nijnsel; kraakperswagen op de parkeerplaats tegenover de St. Antonius van Paduaschool aan de Jasmijnstraat van 08.30 tot
12.00 uur;

- Wijkvereniging Kinderbos; oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos tussen 09.00 en 12.00 uur

maandag 30 augustus

-Wandelsportvereniging EJOS; oud papier wordt opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Armenhoef, Eerschot, Haverland, Centrum. De Hoef en Dommelrode
school

woensdag 1 september

-Buurtvereniging Zwijnsbergen; papiercontainer op Zwijnsbergen 3 van
10.00 tot 17.00 uur
Inzameling groot wit- en bruingoed 10 september 2004 Gratis
Voor het gratis ophalen van uw oude koel-/vrieskast op vrijdag, 10 september as. kunt u zich telefonisch aanmelden t/m maandag 06 september tot 16.00 uur op onderstaand nummer.

Niet gratis
Voor het, tegen betaling van EUR 18,15, ophalen van overig groot wit- en bruingoed (t.v.'s, wasmachines e.d.) kunt u zich aanmelden via een machtigingskaart, die uiterlijk dinsdag 07 september bij Van Kaathoven binnen moet zijn.
Deze machtigingskaart is verkrijgbaar op het gemeentehuis. Het op te halen apparaat dient op 10 september om 07.30 uur voor uw huis te staan. In de loop van de dag wordt het dan opgehaald. Overigens kunt u deze apparaten gratis aanbieden bij de Milieustraat.

((0413)481340
Bijzondere bijstand extra schoolkosten
Ouders met schoolgaande kinderen (tot 18 jaar) op het voortgezet onderwijs
moeten veel kosten maken. Voor een deel kunnen deze kosten worden betaald omdat u recht heeft op een vergoeding via de Wet tegemoetkoming
onderwijsbijdragen en schoolkosten (WTOS). Als u nog geen vergoeding ontvangt kunt u een aanvraag indienen bij de IB-groep in Groningen.

Echter niet alle kosten kunnen hiermee worden betaald. U kunt denken aan reiskosten, schoolactiviteiten, vrijwillige ouderbijdrage,
gymkleding, boekentas.
Als u een minimuminkomen heeft en aantoonbaar kosten heeft die u niet zelf of via de WTOS kunt betalen dan kunt u een vergoeding vragen via de
bijzondere bijstand. De vergoeding bedraagt maximaal de EUR 181 per schoolgaand kind.

Computer

Het bezit en gebruik van een computer is belangrijk voor deelname aan het maatschappelijk verkeer. Dat geldt zeker voor schoolgaande kinderen. Op scholen en in bibliotheken zijn computers voor hen aanwezig.
Voor leerlingen op het voortgezet onderwijs is de pc ook in de thuissituatie een belangrijk leer- of hulpmiddel bij het maken van werkstukken en verslagen.
Daarom is de gemeente van mening dat éénmalig een financiële ondersteuning kan worden verleend voor de aanschaf van een computer aan gezinnen met een minimuminkomen en met kinderen die voortgezet onderwijs volgen.
Omdat de pc op zich niet echt als strikt noodzakelijk kan worden gezien, zoals een koelkast of een wasmachine worden de volgende voorwaarden gesteld:

- het gezin van de aanvrager moet 3 jaar of langer een inkomen hebben op bijstandsniveau.

- er wordt rekening gehouden met vermogen.

- er moet eerst een aanvraag worden ingediend voordat de pc wordt aangeschaft.
De maximale vergoeding bedraagt EUR1.480 en wordt voor een deel ( 480) in de vorm van een lening verstrekt.
Afdeling WIZ
tel. 041381911
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sint-Oedenrode maken bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:

- 1 conifeer, staande in de zijtuin van de woning aan de Lieshoutsedijk 20, in verband met de bouw van een garage.
- 1 spar, staande in de voortuin van de woning aan de Kruidenlaan 7, in verband met de slechte vitaliteit van de boom. ((0413)481380
Ontwerp-uitwerkingsplannen Streekplan
Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 29 juni 2004 een groot aantal ontwerp-uitwerkingsplannen vastgesteld. Deze ontwerp-uitwerkingsplannen zijn een gevolg van de opdracht uit het Streekplan Noord-Brabant 2002 om voor elke regio een uitwerkingsplan op te stellen. In de plannen zijn de ruimtelijke ontwikkelingen tot
2015 aangegeven, met een doorkijk naar 2020. Van 25 augustus tot en met 5 oktober 2004 ligt het plan ter inzage. Tijdens deze periode kunt u uw zienswijze schriftelijk bij ons kenbaar maken.

Inhoud

Een uitwerkingsplan is een ruimtelijk plan op regionaal schaalniveau en vormt een kader voor ruimtelijke ontwikkelingen. Tevens zijn afspraken opgenomen over de realisering hiervan. Daarnaast maakt het uitwerkingsplan deel uit van het provinciale toetsingskader op grond waarvan ruimtelijke plannen en initiatieven van gemeenten worden beoordeeld. Hierbij gaat het om de advisering over structuurvisies(plus), de advisering over en goedkeuring van bestemmingsplannen en besluitvorming omtrent verklaringen van geen bezwaar ex art. 19 WRO.

Uitwerkingsplannen bestaan uit een plankaart met plantekst. De plankaart bestaat uit een zogenaamd `duurzaam ruimtelijk structuurbeeld' met daarop locaties voor wonen en werken tot 2015. De situering en omvang van deze locaties is indicatief. De plankaart heeft een schaal van 1:50.000 en is daarmee globaal van karakter. De kaart bevat derhalve geen directe bouwtitels (daarvoor is een vertaling in bijvoorbeeld een bestemmingsplan noodzakelijk).

Gedurende de looptijd van het uitwerkingsplan kunnen zich nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen voordoen die niet in het plan zijn opgenomen. Die kunnen beoordeeld worden aan de hand van de plankaart en het daarin opgenomen `duurzaam ruimtelijk structuurbeeld', waarin voor de lange termijn de meest gewenste ruimtelijke ontwikkeling is weergegeven.

Welke ontwerp-plannen zijn vastgesteld?
o Uitwerkingsplan Breda-Tilburg (omvat gebieden die behoren tot de gemeenten Breda, Dongen, Etten-Leur, Gilze en Rijen, Goirle, Oosterhout en Tilburg);
o Uitwerkingsplan Boxtel, Haaren en Sint-Michielsgestel; o Uitwerkingsplan Brabantse Buitensteden en Woensdrecht (omvat gebieden die behoren tot de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht en een klein gedeelte van de gemeenten Halderberge en Rucphen);
o Uitwerkingsplan Drimmelen, Geertruidenberg en Moerdijk; o Uitwerkingsplan Halderberge en Steenbergen;
o Uitwerkingsplan Hilvarenbeek en Oisterwijk;
o Uitwerkingsplan Land van Cuijk (omvat gebieden die behoren tot de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Antonis); o Uitwerkingsplan Land van Heusden en Altena (omvat gebieden die behoren tot de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg); o Uitwerkingsplan Uden-Veghel (omvat gebieden die behoren tot de kernen Uden en Veghel, Zijtaart, Mariaheide en Volkel); o Uitwerkingsplan Maashorst (omvat de gebieden die behoren tot de gemeente Bernheze (met uitzondering van Heesch) en Landerd). o Uitwerkingsplan Schijndel-Sint-Oedenrode en Boekel (omvat de gebieden die behoren tot de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Boekel, alsmede de kernen Boerdonk, Eerde, Erp, Keldonk en Odiliapeel);
o Uitwerkingsplan Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Rucphen en Zundert.

Waar kunt u het plan inzien?
Het ontwerp-uitwerkingsplan, inclusief de bijbehorende plankaart, ligt van 25 augustus tot en met 5 oktober 2004 voor eenieder ter inzage. U kunt de plannen inzien in de bibliotheek van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te 's-Hertogenbosch op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. Bovendien liggen in elk gemeentehuis en in de plaatselijke bibliotheken de plannen ter inzage die betrekking hebben op het grondgebied van de betreffende gemeente. Op deze locaties kunt u de plannen inzien tijdens de reguliere openingstijden. U kunt de plannen ook inzien via onze internetsite www.brabant.nl (onder het kopje `wonen' en dan `ruimte in Brabant').

Zienswijzen

U kunt uw schriftelijke reactie gedurende de periode van de terinzagelegging richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC te 's-Hertogenbosch onder vermelding van "zienswijze uitwerkingsplan" gevolgd door de naam van het plan.

Wat gebeurt er met uw reactie?

U krijgt een bevestiging van de ontvangst van uw zienswijze en u wordt in de gelegenheid gesteld om uw zienswijze mondeling toe te lichten (u bent hiertoe overigens niet verplicht). De ontvangstbevestiging bevat hierover verdere informatie. Vervolgens stellen wij een nota van zienswijzen op waarin alle schriftelijke reacties worden opgenomen en beantwoord. Op grond van deze nota van zienswijzen wordt een voorstel voor wijzigingen opgesteld. De Provinciale Planologische Commissie brengt hierover een advies uit. Ook vindt overleg plaats met de Statencommissie Ruimte en Milieu. Tenslotte zullen Gedeputeerde Staten de uitwerkingsplannen in december 2004 vaststellen.

Meer informatie

Voor informatie over het ontwerp-uitwerkingsplan kunt u contact opnemen met mw. R.van Meijeren van de Directie Ruimtelijke Ontwikkeling en Handhaving, tel. 073 681 2230. Tevens verwijzen wij u naar onze website www.brabant.nl (zie dan verder onder het kopje `wonen' en `ruimte in Brabant').
Afd. Ruimtelijke Ordening
((0413)481268