Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland vergroot voorspelbaarheid en discipline van softwareontwikkeling met acquisitie ESTIMATE Professional

~ planning en estimation tool breidt mogelijkheden requirements managementoplossing Borland® CaliberRM" uit ~

26 augustus 2004 Borland® Software Corporation ((NASDAQ: NM: BORL) kondigt de acquisitie van ESTIMATE Professional® aan, een planning en estimation tool voor softwareprojecten van Software Productivity Center (SPC), een in Canada gevestigd bedrijf voor softwareprocesverbetering. Deze nieuw aangekochte tool zal opgenomen worden in de volgende versie van Borland s requirements managementoplossing, Borland® CaliberRM".

Met de op requirements gebaseerde planningsmogelijkheden van ESTIMATE Professional kunnen gebruikers betrouwbaardere voorspellingen doen over de vereiste investering, time-to-market en de risico s van softwareontwikkelingsprojecten voor de aanvang ervan. De tool biedt mogelijkheden om de juiste projecten te selecteren, de juiste middelen toe te passen op deze projecten en om betrouwbaardere voorspellingen te doen over het resultaat van deze investeringsbeslissingen. Hiermee kunnen bedrijven de waarde van hun software maximaliseren.

Software is een productieproces en er zijn te veel risico s aan verbonden om het als een gokspel te beschouwen, zei Boz Elloy, senior vice president van softwareproducten bij Borland Software. Met het volwassen worden van onze branche, moet software een beheerd proces worden van planning tot levering, net als elke andere bedrijfskritieke functie. ESTIMATE Professional is een geavanceerde technologie die zich meerdere malen in de markt heeft bewezen. Het voegt een extra discipline toe aan requirements en projectmanagement, en zal daarmee een enorme pijnbestrijder worden voor elke business analist of projectmanager onze CaliberRM klanten.

De nieuwe mogelijkheden in CaliberRM helpen gebruikers bij het voorspellen van personeels-, plannings- en budgetparameters die worden afgezet tegen specifieke business requirements. De oplossing markeert tevens problemen markeren en spoort afwijkingen op in de ontwikkellevenscyclus. Hierdoor kunnen gebruikers problemen in een vroeger stadium van de cyclus aanpakken, wanneer de kosten lager zijn. Zij kunnen dan het project weer op de juiste weg brengen, of het beëindigen voordat extra middelen worden aangewend voor een project dat geen adequate terugverdientijd kan bieden.

Kostenschatting voegt een volledig nieuwe dimensie toe aan de waarde van requirements management, zei Melissa Webster, research director bij IDC. De mogelijkheid om requirements te koppelen aan kosten, risico s en middelen is essentieel om productiviteit en kwaliteit te verbeteren in een toenemend complexe en business gedreven ontwikkelomgeving.

De mogelijkheden op het gebied van planning en estimation in CaliberRM leveren voordelen op voor meerdere functies in de softwareontwikkelomgeving, van managers tot testers en ontwikkelaars. Enkele van deze voordelen zijn:
* Het koppelen van omvang, schema en kosten van het project, allocatie van middelen en risicomanagement, zodat wanneer een variabele verandert, een gebruiker de mate waarin dit andere variabelen zal beïnvloeden kan voorspellen;
* Het verbeteren van up-front budgettering en planning zodat gebruikers acceptabele risiconiveaus, de waarschijnlijkheid van het behalen van deadlines of budget, en de invloed op andere projecten kunnen berekenen;
* Het tussentijds bijstellen van de projectomvang om de impact daarvan op deadlines en middelen vast te stellen;
* Het verzekeren dat QA-activiteiten meegenomen worden in ontwikkelschema s;
* Het vooraf voorbereiden op projectaflevering via afwijkende modellering en voorspellingen;
* Het verminderen van werkdruk door te verzekeren dat projecten gepland worden volgens realistische tijdschema s.

(509 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CaliberRM
Als onderdeel van de Borland® Application Lifecycle Management (ALM) portfolio van oplossingen is CaliberRM een toonaangevende crossplatform requirements managementoplossing, die de basis vormt voor het succes van software. Deze oplossing helpt softwareontwikkelteams de veranderende business behoeften beter te begrijpen en deze bij te houden, wat de noodzaak en de kosten van softwarewijzigingen reduceert.

Beschikbaarheid
Borland CaliberRM 6.5 is gratis te downloaden van de Borland-website: http://www.borland.com/caliber/index.html.

Borland zal een preview geven van de volgende versie van CaliberRM, met de nieuw geïntegreerde planning- en estimation-mogelijkheden, tijdens BorCon 2004 die gehouden wordt van 11 tot en met 15 September is San Jose, Californië en tijdens BorCon Europe 2004 (28 tot en met 30 september, Frankfurt, Duitsland?). Voor meer informatie of om te registreren voor BorCon 2004, brengt u een bezoek aan http://info.borland.com/conf2004/ of http://www.europeanborcon.com.

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is een toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor softwareontwikkeling en -deployment die zijn ontworpen om de gehele applicatieontwikkelcyclus te versnellen. Door managers, testteams, ontwerpers, ontwikkelaars en implementeerders in real-time met elkaar in contact te brengen, biedt Borland ondernemingen wereldwijd de mogelijkheid hun concurrentiepositie te verbeteren.

Meer informatie over Borland is te vinden op de Borland website, http://www.borland.com, of het Borland Developer Network, http://bdn.borland.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 54 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbor Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com