26/08 Persberichten regi o Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 26-08-2004 - .

FIETSENDIEF

s-Hertogenbosch woensdagavond is in de Ereprijsstraat in s-Hertogenbosch een 12-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden. De jongen wordt verdacht van het stelen van een fiets van een winkel aan de Gruttostraat. Tijdens een surveillancedienst zag de politie dat een man achter de jongen op een fiets aan rende. De man liet merken dat de fiets uit de winkel was weggenomen. De jongen werd in een brandgang aangehouden. Bij de aanhouding bleek dat de jongen verdacht wordt van nog een aantal zaken, namelijk een vechtpartij in een woning aan de Zesde Haren op 14 augustus, een bedreiging van een man aan de Sint Theunislaan op 22 augustus en een inbraak in een woning aan de Eerste Reit in het weekend van 6 tot 8 augustus. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek.

AANHOUDING GEZOCHTE

s-Hertogenbosch Woensdagavond is op de Markt in s-Hertogenbosch een 21-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij nog een boete van 43,13 Euro had openstaan. Toen de vrouw de boete betaald had, is zij heen gezonden.

AANHOUDING GEZOCHTE

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag is een 20-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op de Markt in s-Hertogenbosch omdat hij nog een straf van 30 dagen hechtenis had openstaan. Hij is ingesloten.

AANHOUDING GEZOCHTE

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag is een 23-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op De Parade in s-Hertogenbosch. De man had nog een straf van 39-dagen hechtenis openstaan. Hij is ingesloten.

FIETSER RIJDT TEGEN AANHANGWAGEN

s-Hertogenbosch Woensdagavond is een 18-jarige jongen uit Rosmalen gewond geraakt toen hij met zijn fiets tegen een aanhanger van een vrachtwagen op de Aziëlaan in s-Hertogenbosch reed. Omdat het regende droeg de jongen een capuchon. Daardoor zag hij niet dat er aan de rechterkant van de weg een aanhangwagen geparkeerd stond. Hij viel hierdoor van zijn fiets en raakte gewond aan zijn hoofd. Ter controle is de jongen naar het Carolus Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht. Hij had een flinke bult op zijn hoofd en vermoedelijk een lichte hersenschudding.

BESTUURDER RIJDT ZONDER RIJBEWIJS

Drunen Donderdagochtend is een 29-jarige automobilist uit Drunen aangehouden op de A59 ter hoogte van Drunen voor het rijden zonder rijbewijs. De man was op 19 augustus al eerder aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Toen is hem beloofd dat zijn auto in beslag zou worden genomen als hij weer zonder rijbewijs reed. De auto is in beslag genomen en hij kreeg wederom een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

Sint Oedenrode Donderdagochtend is een 23-jarige vrouw uit Sint Oedenrode gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Liempdseweg in Sint Oedenrode. De vrouw reed op de Liempdseweg in de richting van de Boskantseweg. Vermoedelijk schrok de vrouw van een tegenligger en raakte met de rechterzijde van haar auto van de weg. Hierdoor verloor ze de macht over het stuur en botste tegen een boom. De vrouw had letsel aan haar linker knie en last van haar rug. Haar auto is total loss.

WINKELDIEFSTAL

Uden - Woensdagmiddag is in een supermarkt aan de Markt in Uden een 23 jarige man uit Eersel aangehouden. De man wordt verdachte van diefstal van zes blikjes bier en een grillworst. Een getuige had gezien dat hij de blikjes in een rugzak stopte en de wordt in zijn broekzak. Op het politiebureau bleek dat de man dit jaar al 17 keer eerder was opgepakt voor diefstallen.

MILIEU

Venhorst - Tegen de eigenaar van een bedrijf in Venhorst is woensdagavond proces-verbaal opgemaakt terzake overtreding van de Milieuwetgeving.In een ton werden absorptiekorrels, doordrenkt van olie (chemisch afval) opgestookt. De ton stond bovendien langs een sloot waardoor er olie in de sloot terecht kwam.

OPENBARE DRONKENSCHAP

Oss - Woensdagavond is een 61 jarige man op de Koornstraat in zijn woonplaats Oss met zijn fiets ten val gekomen. Hij bleek in kennelijke staat van dronkenschap te verkeren en is aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor op het politiebureau op zijn huisadres afgezet.

MET GLAASJE OP ACHTER HET STUUR

Oss - In de nacht van woensdag op donderdag is tegen een 24 jarige Ossenaar proces-verbaal opgemaakt omdat hij met een glaasje te veel op een auto bestuurde. De verdachte reed over de Singel 1940-1945 waar hij door de politie werd gecontroleerd.

VERKEERSCONTROLES

Maasland - Woensdag zijn op de A50 ter hoogte van Nistelrode, De Cereslaan in Oss en op de Dorpenweg in Ravenstein verkeerscontroles gehouden. In totaal zijn er 29 processen verbaal uitgeschreven voor het overschrijden van de snelheid, het niet handsfree bellen tijdens het rijden, het niet dragen van de autogordel, het voorhanden hebben van radardetector en het onnodige geven van signalen*.


*Vijf automobilisten zijn bekeurd voor het onnodig geven van signalen. Hierdoor probeerden zij andere weggebruikers attent te maken op de verkeerscontrole van de politie. Het geven van signalen is uitsluitend toegestaan ter afwending van dreigend gevaar. De boete op deze overtredingen is vastgesteld op 65 euro.

HENNEPWEKERIJ

Oss - In een loods aan de Rijnstraat in Oss is woensdagmiddag een hennepkwekerij opgerold. In de loods, die werd gehuurd door een 20 jarige Ossenaar, zijn in twee ruimtes in totaal 808 hennepplanten aangetroffen. Deze Ossenaar heeft zich woensdagavond bij de politie gemeld en is als verdachte gehoord. De kwekerij is geheel ontmanteld. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. Het energiebedrijf heeft de elektriciteitsmeter gedemonteerd en zal aangifte doen van diefstal van stroom.

DIEFSTAL BUITENBOORDMOTOR

Lithoijen - De politie heeft woensdagavond twee jongens van 15 jaar uit Lith en Lithoijen aangehouden op verdenking van een poging tot diefstal van een buitenboordmotor, gepleegd op maandag 23 augustus. De buitenboordmotor was door het tweetal gedemonteerd van een in de Maas in Lithoijen liggende boot en op een surfplank gelegd om weg te slepen. Het tweetal werd echter betrapt en sloeg op de vlucht. De getuige zag de beide knapen woensdag weer en waarschuwde het politie. Beide jongens hebben inmiddels bekend.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Nistelrode - Woensdagavond is een 44 jarige motorrijder uit Oss licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Noorderbaan met de Waardsestraat in Nistelrode. De motorrijder reed over de Noorderbaan en kreeg op de kruising geen vrije doorgang van een 42 jarige automobilist uit Nistelrode. De Ossenaar is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon na behandeling weer naar huis.

MINDERJARIGE ONTTROKKEN AAN OUDERLIJK GEZAG

Maasdonk - De politie heeft woensdagavond in zijn verblijfplaats Werkendam een 47-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 11 jarige zoon in de periode van 13 tot en met 25 augustus opzettelijk te hebben onttrokken aan het wettig gezag. De jongen was met toestemming van de in de gemeente Maasdonk wonende ex-vrouw van de verdachte, aan wie het wettig gezag is opgedragen, enkele dagen op reis gegaan met zijn vader die internationaal vrachtwagenchauffeur is. Het kind werd echter op de afgesproken dag, 13 augustus 2004 niet teruggebracht. In de tussenliggende tijd werd de moeder meerdere keren telefonisch bedreigd met geweld. Ook aan het adres van de advocaat van de vrouw zijn telefonische bedreigingen geuit. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

VERDACHTE VAN WONINGINBRAKEN AANGEHOUDEN

Nijmegen/Cuijk

- De politie heeft woensdag een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Waalbrug in Nijmegen. De politie was op zoek naar de man omdat hij in verband wordt gebracht met een op 11 juni gepleegde woninginbraak aan de Grotestraat in Cuijk. De politie vermoedt dat de man verantwoordelijk is voor meerdere woninginbraken in Cuijk en omgeving en in Nijmegen. Hij is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld en wordt vrijdag voorgeleid. De politie Land van Cuijk is in samenwerking met de politie Gelderland Zuid een uitgebreid onderzoek gestart. De verdachte staat bekend als veelpleger, zogenaamde stelselmatige dader.

AUTO UITGEBRAND

Cuijk

- In de nacht van woensdag op donderdag is op de Parallelweg in Cuijk een personenauto uitgebrand. De politie houdt rekening met brandstichting. Van de auto waren de kentekenplaten verwijderd en was bij de ontdekking van de brand een autoruit kapot. Het vuur is door de brandweer geblust.