Gemeente Maastricht

Piet Keijmis legt functie als wethouder neer

Piet Keijmis Mede naar aanleiding van het krantenartikel van vanochtend in Dagblad De Limburger, heeft na ampel beraad Piet Keijmis het besluit genomen om zijn functie als wethouder Stadsbeheer en Sport van de gemeente Maastricht neer te leggen. In dat beraad betrok hij zowel de persoonlijke aantijgingen als de kritische kanttekeningen op zijn beleid en de uitvoering daarvan. Piet Keijmis herkent zich slechts gedeeltelijk in de persoonlijke aantijgingen: "Wanneer ik met mijn gedrag iemand aanstoot heb gegeven spijt me dat. Ik ben iemand die sterk meeleeft met de gebeurtenissen en wanneer die een feestelijk karakter hebben leef ik daar graag in mee. Men wist en weet dat van mij. Soms lijk ik daarin te ver te gaan. Volgens sommigen is mijn bourgondische instelling niet te verenigen met mijn openbare functie".

Keijmis vindt zelf dat hij is staat is geweest binnen de portefeuille Stadbeheer een toekomstbestendig beleid te ontwikkelen. Dat gebeurde met de beleidsnota "integraal beheer van de openbare ruimte". Deze nota is door de Raad volledig aanvaard en gehonoreerd. Hij is nu in uitvoering.
De Gemeenteraad aanvaardde zijn sportvisie in februari. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de implementatie van de producten die daarvan de vrucht zijn. Over de kosten die daarbij horen neemt de Raad in november een besluit.
Keijmis: "Ik vind het jammer dat ik de zaken die daarin staan beschreven niet zelf tot uitvoering kan brengen. Ik zal met trots vanaf de zijlijn toezien hoe anderen die tot stand brengen".

Ten aanzien van de persoonlijke aantijgingen kan Piet Keijmis begrip opbrengen voor de reacties op zijn wijze van functioneren. Maar de manier waarop hierover in de pers is gepubliceerd vindt hij ongenuanceerd en bezien door een vergrootglas. Hij heeft er geen behoefte aan om daar nu inhoudelijk op in te gaan. Een dergelijke discussie biedt naar zijn overtuiging geen meerwaarde; noch voor hemzelf en zijn gezin, noch voor het openbaar bestuur en zeker niet voor de stad Maastricht.


Voor meer inhoudelijke informatie en voor de inzage van stukken en plannen: GemeenteLoket

 Zie het origineel