Bloemencorso Aalsmeer

26 AUGUSTUS 2004 Bestuur: "Corso ook in 2005 de weg op!"


"Wij gaan door, corso ook in 2005 de weg op!"

AALSMEER - Het bestuur van de stichting Bloemencorso Aalsmeer wil volgend jaar weer met een bloemencorso de weg op. Dat bleek tijdens een rondgang die vertegenwoordigers van het bestuur afgelopen week maakten langs alle negentien deelnemende corsocomités in Aalsmeer en omgeving. Tijdens de gesprekken met de vrijwilligers werd uitgebreid stilgestaan bij de aankondiging van de bloemenveiling Aalsmeer dat die vanaf volgend jaar geen hoofdsponsor meer zal zijn. "Daarmee is de relatie met de veiling niet verbroken, maar wel veranderd", zei voorzitter Arie Buijs. Om kosten voor het corso van 2005 te besparen, vraagt het corsobestuur de wagens van dit jaar niet af te breken maar op te slaan. "Door minder uit te geven voor ontwerp, bouw en materialen, vangen we al vast een deel van het effect van de lagere inkomsten op", aldus Buijs.

Internationaal
Samen met Ad Maarsse en Cees Tibboel stak hij de honderden vrijwilligers een hart onder de riem. "Ook al veranderen de omstandigheden, wij gaan door. Ook volgend jaar zetten we een corso op de weg. Op basis van de wagens van dit jaar kunnen we naar sponsors voor volgend jaar zoeken," voegde Cees Tibboel toe. Ad Maarsse benadrukte dat de plannen om volgend jaar naar Engeland te varen nog steeds niet achter de horizon zijn verdwenen. "Daar zijn we nog steeds mee bezig. Voordeel is dat men daar het corso van dit jaar niet ziet, dus dezelfde wagens zouden daar volgend jaar weer helemaal nieuw zijn." Wat het bestuur betreft, zit er dus nog steeds muziek in hét corso! Het thema van de stoet is dit jaar niet voor niets: Er zit muziek in... hét corso!

Het kleine café in Kudelstaart
Het bestuur van het bloemencorso speelt in op het onderzoek van bierbrouwer Bavaria die zocht naar het meest gedupeerde dorp van Nederland. Met 119 stemmen bleek dat Kudelstaart te zijn. Het dorp moet het al 22 jaar zonder café doen. Maar de gouden tijden van 'De Gouden Leeuw' keren terug. Op dezelfde hoek, schuin tegenover de loswal, waar tot de brand in januari 1982 het café stond, passeert na 22 jaar de praalwagen 'Het kleine café aan de haven' van het corsocomité Aalsmeer-Zuid, compleet met tap. Zo krijgt Kudelstaart op vrijdagmiddag 3 september dankzij het corso voor heel even weer een eigen kroeg. Het rondje door Kudelstaart begint om 14.15 uur en rond 14.45 uur passeert het kleine café de plek van het voormalige café.

De Nacht nadert
Ook dit jaar wordt de opbouw van het bloemencorso in de bloemenveiling weer een groot feest. Donderdagavond 2 september is iedereen vanaf 18.00 uur van harte welkom in de veiling. De honderden vrijwilligers zullen dan in enkele uren tijd meer dan een miljoen bloemen en planten op de negentien praalwagens en ruim twintig andere voertuigen aanbrengen. Er klinkt de hele avond muziek en er is een terrasje om even wat te drinken tijdens een gezellige rondgang door het groene gewoel. De Nacht van Aalsmeer is een must voor Aalsmeerders! Meer informatie over het corso, de praalwagens, de comités en de doorkomsttijden, kan men vinden op deze website.