VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Tramhalte Leidseplein tijdens Uitmarkt in Afrikaanse sferen

Amsterdam, 26 augustus 2004



The Lion King speelt door in nieuw theaterseizoen

Speciaal voor de Uitmarkt zal de tramhalte op het Leidseplein in Amsterdam komende week volledig in The Lion King stijl aangekleed zijn. Vanmiddag bracht de cast van The Lion King een bezoek aan deze speciale tramhalte die is uitgerust met felle kleuren, mooie fotografie van de voorstelling en een Afrikaans rieten dak. De cast startte tijdens dit bezoek de muziek uit hun theaterspektakel. Nu de Afrikaanse klanken van The Lion King uit de boxen van de speciale tramhalte klinken, is de halte helemaal gereed. Bezoekers van de Uitmarkt kunnen door deze tramhalte de komende dagen op een bijzondere manier kennis maken met The Lion King.

Een dag vóór aanvang van de Uitmarkt bracht de cast van The Lion King met tram 5 een bezoek aan het Leidseplein. In de tramhalte direct voor de Stadsschouwburg startten de castleden de muziek en zo gaven ze onder toeziend oog van vele trampassagiers het startschot voor het nieuwe theaterseizoen van The Lion King. Dit theaterspektakel ging op 4 april 2004 in het Fortis Circustheater Scheveningen in première en speelt door zolang het publiek daarnaar vraagt. De Uitmarkt besteedt traditiegetrouw aandacht aan alle theaterproducties, bestaande èn nieuwe, van het komende theaterseizoen. The Lion King is een van de tien producties van Joop van den Ende Theaterproducties voor het komende jaar.

Muziek
De muziek uit de voorstelling van The Lion King is door Universal Music uitgebracht op cd. Bezoekers van het Leidseplein horen de komende dagen fragmenten van enkele nummers van die cd uit de boxen van de tramhalte komen, bijvoorbeeld van bekende liedjes als 'Alles Ademt en Leeft'('Circle Of Life'), 'Hakuna Matata' en 'Voel Je Hoe De Liefde Groeit'. De cd bevat de Nederlandse versie van de inmiddels wereldberoemde muziek van Elton John en Tim Rice, aangevuld met muziek en teksten van o.a. componist Hans Zimmer en de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M. Dankzij Lebo M. versmelten ritme, de deels folklorische instrumenten en de stemmen van de Afrikaanse zangers tot een unieke klank.

Rode draad
The Lion King, geregisseerd door Julie Taymor, is een waar visueel en muzikaal theaterspektakel met een indrukwekkende vormgeving. Het vertelt het verhaal van welp en troonopvolger Simba op zijn pad naar volwassenheid. Rafiki, een indrukwekkende verschijning op het toneel, is zowel in de voorstelling als in de tramhalte als een rode draad aanwezig. Van de speciale tramhalte op het Leidse Plein is er ook een kleine versie voor het Concertgebouw. The Lion King speelt iedere avond voor uitverkochte zalen. Inmiddels zijn er ruim 450.000 kaarten verkocht. De hoofdrollen worden o.a. vertolkt door Carolina Dijkhuizen en Etiënne Poeder. The Lion King is naast diverse internationale onderscheidingen, in Nederland inmiddels bekroond met drie John Kraaijkamp Musical Awards voor Beste Vrouwelijke Bijrol (Nomvula Dlamini - Rafiki), Beste Mannelijke Bijrol (Laus Steenbeeke - Zazu) en Beste Creatieve Prestatie (Julie Taymor).

Informatie over The Lion King:
The Lion King is een productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions en is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen (di. t/m zo. 20.00 uur/matinee za. & zo. 14.00 uur). Kaarten: Top Ticket Line 0900-300 5000 (45 cpm)/www.thelionking.nl.

Noot voor de redactie,