Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


26 augustus 2004


Nunspeet - inbrekers op heterdaad betrapt


De politie heeft afgelopen nacht bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Dorpsstraat in Nunspeet, een 32 jarige man uit Haarlem aangehouden. De man kon worden aangehouden nadat hij van het dak van het bedrijfspand naar beneden sprong toen de politie arriveerde.
Twee andere verdachten wisten te ontkomen. Eén van hen werd achtervolg door de te hulp gekomen Marechaussee. Op de Driestweg moest men de achtervolging staken nadat de verdachte zich omdraaide en met een pepperspray-achtige stof op zijn achtervolger spoot. Kort daarna meldde een bewoner van de Dorpsstraat dat er iemand bij hem op het dak liep. De politie heeft deze man, vermoedelijk de derde verdachte, niet meer aangetroffen.


De eigenaar van het bedrijfspand was omstreeks 02.00 uur wakker geworden nadat hij beneden geluiden hoorde, Vervolgens bleek hem, dat drie verdachten probeerden een kluis van de muur te breken. Toen de inbrekers zich betrapt wisten, vluchtten zij via het dak.


Ermelo - verkeersongeval.

Op woensdag (25-08) vond er rond 15.40 uur een aanrijding plaats tussen een 58-jarige automobiliste uit Muiden en een 12-jarige fietser uit Ermelo.
De vrouw reed op de Harderwijkerweg in de richting van de snelweg, toen de fietser vanaf de linkerzijde van de weg plotseling overstak. Ondanks hevig remmen, kon de automobiliste de jongen niet meer ontwijken. De jongen werd ter controle meegenomen naar het ziekenhuis in Harderwijk.


Putten - tanken zonder betalen met een gestolen auto.
Op woensdag (25-08) werd er rond 19.55 uur benzine getankt zonder te betalen bij een benzinepomp aan de A28. Na een achtervolging door de politie ism de marechaussee
kon de automobilist, een 31-jarige man uit Zwolle, even later worden aangehouden.
Bij controle bleek dat auto stond was gestolen cq verduisterd te Kerkrade.
De Zwollenaar werd voor nader onderzoek ingesloten.
De politie stelt een onderzoek in terzake de diefstal benzine en de diefstal cq verduistering van de auto alsmede het rijden zonder rijbewijs, verzekering en APK.


Vaassen - Aangehouden na diefstal prullenbak

De politie heeft een 25 jarige man uit Vaassen aangehouden op verdenking van diefstal van een buiten-prullenbak. De prullenbak werd dinsdagavond rond 22.45 uur ontvreemd bij een garage annex benzinepomp aan de Laan van Fasna. Op de prullenbak stond vermeld
"Houdt Nederland Schoon". Aan de hand van het kenteken kon de politie de verdachte
aanhouden. Toen de man met de diefstal werd geconfronteerd, bekende hij meteen.
Na overleg met de officier van justitie werd hem een boete van E 130 opgelegd.
De prullenbak is terug naar de eigenaar.


Heerde - verduistering bedrijfsauto.

Op woensdag (25-08), tussen 14.15-14.30 uur, bezochten twee mannen een bedrijf aan de Eperweg. De heren wilden een proefritje maken met een bedrijfsauto. Dit gebeurde en vervolgens keerden de mannen niet meer terug. Het betreft een Mercedes bedrijfsauto, type 108 CDI, kleur wit, kenteken 01-VP-ST met daar overheen het handelaarskenteken
95-HA-55.

Aan de voor- en achterzijde van de auto staat in zwarte letters het opschrift
"Jan de Groot Instal.techniek BV". Signalement van de mannen: leeftijd 25-30 jaar, allebei zwart stekelig haar, lengte resp. 1.70-1.75 m en 1.80-1.90 m.
De politie heeft de zaak in onderzoek.


Hattem - verkeersongeval.

Op woensdag (25-08), rond 10.00 uur, verleende een 68-jarige automobilist uit Hattem op de kruising Waalstraat/Vechtstraat,geen voorrang aan een 23-jarige fietsster, eveneens uit Hattem. De automobilist naderde de kruising vanaf de Waalstraat en de fietsster (met een 2-jarig kindje achterop) vanaf de Vechtstraat. De Vechtstraat is een voorrangsweg.
Moeder en kind kwamen ten val. In eerste instantie leken beiden niets te mankeren, maar ivm klachten over een pijnlijke enkel werd de moeder ter controle overgebracht naar het ziekenhuis Weezenlanden te Zwolle.


Elburg - Snelheidscontrole.

Op woensdag (25-08) werden in de ochtenduren snelheidscontroles gehouden op de
Oostelijke Rondweg in Elburg en de Eperweg in 't Harde.
Er werden 16 boetes uitgedeeld voor te hard rijden; 2 boetes voor het niet dragen van de gordel (waarbij in één geval een kind achter in de auto zat) alsmede 1 boete voor het niet handsfree bellen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur op een gedeelde waar 60 km per uur is toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --