Gemeente Enschede

Gemeente neemt klachten over geluidsoverlast bij evenementen serieus


Enschede, 26-08-2004

Ruim 10.000 mensen hebben op woensdagavond op de Oude Markt genoten van het optreden van de bekende Nederlandse artiesten Boris en Krezip. De artiesten traden op tijdens de eerste gezamenlijke introductiedag voor de eerstejaars van de Saxion Hogeschool en de UT. Het optreden was een geslaagd onderdeel van de introductieweek.

Bij de gemeente zijn klachten binnengekomen over geluidsoverlast. Tijdens het concert zijn voortdurend metingen verricht naar de geluidsintensiteit. Daarbij zijn geen overtredingen van de toegestane decibelen geconstateerd.

Door het colllege van B en W is de geluidsnorm onlangs vastgesteld op 95 dBA (gemeten op 20 meter afstand) voor een evenement van deze omvang. Daarbij is bepaald dat dergelijke evenementen niet vaker dan zes keer per jaar mogen plaatsvinden, binnen een beperkte tijdszone (tot 01.00 uur 's nachts) per keer.

B en W nemen de klachten over geluidsoverlast serieus. De resultaten van de metingen en de opgedane ervaringen met de evenementen van dit seizoen zullen worden gebruikt bij de invulling van de evenementen in 2005.

---

Gepubliceerd op 26-08-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar