Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk: inkomsten over het tweede kwartaal 2004 stijgen met 32%

Barendrecht, 26 augustus 2004 - Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, maakte de cijfers bekend voor het afgelopen tweede kwartaal, dat liep van 1 mei tot 31 juli 2004. De omzet van 280 miljoen dollar betekent een toename van 32% vergeleken met de 212 miljoen dollar opgetekend in dezelfde periode van het voorafgaande fiscale jaar.

Voor het volgende kwartaal dat eindigt op 31 oktober wordt gerekend op een vergelijkbare omzet.

De uitstekende resultaten zijn het gevolg van de stijgende inkomsten uit de 3D producten zoals Autodesk Inventor Professional en de Autodesk Revit series, en de in maart gelanceerde nieuwe versie AutoCAD 2005 en daarop gebaseerde producten. Ook de abonnement-formule blijkt zeer succesvol, een stijging van 45% in vergelijking met het voorgaande jaar.

De Autodesk producten liggen goed in de markt door hun snelle implementatietrajecten, hun gebruiksvriendelijkheid en een snelle ROI.

Het volledige Engelstalige persbericht kan geraadpleegd worden op www.autodesk.com

Autodesk
Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken en communiceren gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten, kijk op www.autodesk.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:
Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel.: 0180 691000
e-mail: sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl