Randstad Holding NV

Randstad Holding nv

Diemermere 25, Diemen

P.O. Box 12600, NL-1100 AP Amsterdam z.o.

---

·
Persbericht

Datum
26 augustus 2004

Randstad marktleider in Polen

Randstad Holding nv maakt bekend dat de onderhandelingen met de aandeelhouders van Intersource Sp. z o.o. zijn afgerond. Randstad Groep neemt 100% van de aandelen over van Intersource, een leidende uitzendorganisatie in Polen. De overname is onder voorbehoud van toestemming van de Poolse mededingingsautoriteiten. Intersource opereert voornamelijk onder de merknaam TempService in de Poolse markt. Tegelijkertijd neemt Randstad Groep alle aandelen over van Job Net Sp. z o.o., een andere toonaangevende uitzendorganisatie in Polen.
Door de combinatie van de beide organisaties met de huidige aanwezigheid van Randstad in Polen wordt Randstad daar de leidende uitzendorganisatie.

"Afgelopen april hebben we ons eerste kantoor in Warschau geopend. Nu zijn we erg enthousiast over de kans om met Intersource en Job Net samen te gaan," zegt Ben Noteboom, CEO Randstad Holding. " Polen is belangrijk voor ons, het is één van de nieuwe uitzendmarkten in Europa met grote potentie op middellange termijn. Veel nationale en internationale ondernemingen investeren in Polen. Voor veel van deze ondernemingen is het gebruikelijk om met flexwerkers te werken en het klantenbestand neemt snel toe. Belangrijk is ook dat de managementteams van beide ondernemingen goed bij elkaar passen. Hierbij wil ik dan ook alle werknemers van Intersource en Job Net verwelkomen als nieuwe leden van de Randstad-familie. Ik ben er van overtuigd dat we met dit team onze positie verder kunnen uitbreiden op de Poolse markt," aldus Ben Noteboom, CEO Randstad Holding.

Randstad in Polen
De Poolse uitzendmarkt is strategisch een belangrijke markt voor Randstad. Randstad heeft al geruime tijd de ambitie om marktleider in Polen te worden. Polen heeft 38 miljoen inwoners en is op 1 mei van dit jaar lid geworden van de Europese Unie. De Poolse uitzendmarkt is met ongeveer 30% gegroeid in 2003. De totale waarde van de markt voor uitzenden, outsourcing en werving & selectie bedraagt circa 130 tot 150 miljoen. De markt is in de beginfase van ontwikkeling, maar er is al specifieke wetgeving geïntroduceerd per januari 2004. De penetratiegraad voor uitzenden ligt rond de 0,4%.

Intersource
Intersource is opgericht in 1994 en is actief in heel Polen. Intersource is één van de marktleiders op de Poolse markt. Er werken rond de 120 eigen medewerkers. Gemiddeld zijn er dagelijks 3100 flexwerkers werkzaam. Het bedrijf is actief in uitzenden, outsourcing, gespecialiseerde diensten en werving & selectie. De omzet van Intersource bedroeg in 2003 22,75 miljoen tegen huidige koers.