Algemene Inspectiedienst (AID)

Rijksinspecties controleren samen transporten
Apeldoorn, 26 augustus 2004

De VROM-Inspectie, de Algemene Inspectiedienst (AID), de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Arbeidsinspectie, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Douane hebben vandaag samen een grootscheepse transportcontrole gehouden. Op de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn zijn 41 vrachtwagens gecontroleerd op het vervoer van goederen en dieren. De wagens zijn gecontroleerd op onder meer rijtijden, gevaarlijke stoffen, arbeidsomstandigheden, rijbewijzen, im- en export en welzijn van vee, tabak, alcohol en de in-, uit- en doorvoer van afvalstoffen. Zeventien transporten hiervan waren niet in orde en er zijn veertien processen-verbaal opgemaakt. Het ging hierbij om diverse overtredingen, zoals welzijn dieren, (te weinig vloerruimte) rijtijden chauffeurs, technische staat voertuigen en vervoer van chemische stoffen.

'Andere overheid

Het was de eerste keer dat zoveel rijksinspecties samen transporten controleerden. Doel van het gezamenlijke controle is nagaan of èn hoe de samenwerking tussen de rijksinspecties efficiënter en beter kan. De transportcontrole is onderdeel van het actieprogramma Andere overheid. Dit programma is door Thom de Graaf, minister Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, gestart. Het programma zoekt naar slimme en vernieuwende concepten om de administratieve lastendruk en de toezichtlast, zoals die door het bedrijfsleven wordt ervaren, te verminderen.

Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot één de persvoorlichters van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, 06 - 21522449 of 06 - 48132318.