Apple Benelux

Sprint certificeert Xserve G5 en QuickTime van Apple voor nieuwe videovoorzieningen in mobiele telefoons

Bunnik, 26 augustus 2004

Sprint en Apple maken vandaag bekend dat de Xserve G5 en de QuickTime-software van Apple zijn gecertificeerd als leveringsplatform voor de nieuwe PCS Vision Multimedia Services van Sprint. Hierdoor kunnen professionele aanbieders van multimediamateriaal beeld- en geluidsfragmenten streamen naar de klanten van de Vision Multimedia Services van Sprint.

"Sprint is marktleider in videovoorzieningen voor mobiele telefoons in de Verenigde Staten", aldus Jeff Hallock, Vice President Product Marketing & Strategy van Sprint. "We zijn bijzonder blij dat we het voortreffelijke multimediaplatform van Apple kunnen certificeren en beschikbaar stellen aan onze professionele aanbieders van multimediamateriaal."

"We zijn erg enthousiast over deze nauwe samenwerking met Sprint voor de ontwikkeling van nieuwe mediavoorzieningen voor mobiele telefoons", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "Dankzij de combinatie van de Xserve G5 en de op standaarden gebaseerde multimedia-architectuur van QuickTime beschikken de klanten van Sprint over krachtige tools voor het maken en leveren van professioneel materiaal."

De PCS Vision Multimedia Service van Sprint streamt via het geavanceerde landelijke PCS-netwerk het beeld- en geluidsmateriaal van bekende Amerikaanse kanalen, zoals CNN, NBC Universal, FOX Sports, The Weather Channel, E! Entertainment, mFlix, Twentieth Century Fox, AccuWeather en 1KTV. Bovendien kunnen klanten via de PCS Video Messaging Service van Sprint eenvoudig videofragmenten van vijftien seconden vastleggen, bekijken en opslaan met QuickTime.

QuickTime, dat in nauwelijks twee jaar tijd meer dan 250 miljoen keer is gedownload, is de toonaangevende, op standaarden gebaseerde software van Apple voor de ontwikkeling, productie en levering van beeld en geluid van hoge kwaliteit via het internet, draadloze netwerken en breedbandnetwerken. QuickTime is door de ISO (International Standards Organization) gekozen tot basis van de MPEG-4-bestandsstructuur. Bovendien ligt QuickTime aan de basis van 3GPP- en de 3GPP2-standaard. Hierdoor kunnen leveranciers van mobiele-telefoondiensten die gebruikmaken van de hardware- en softwarematige streamingoplossing van Apple media streamen naar heel veel verschillende mobiele telefoons, zonder extra kosten of complexe bewerkingen, een logisch gevolg van de implementatie van meerdere, zelf ontwikkelde technologieën.

Sprint biedt wereldwijd communicatievoorzieningen aan en heeft meer dan 26 miljoen klanten in meer dan honderd landen. Met wereldwijd meer dan 61.000 werknemers en een jaaromzet van maar liefst 26 miljard in 2003 is Sprint een gerenommeerd bedrijf voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van geavanceerde netwerktechnologieën, waaronder het eerste volledig digitale glasvezelnetwerk in de hele Verenigde Staten en de bekroonde Tier 1 IP-backbone. Sprint levert in de Verenigde Staten communicatievoorzieningen in 39 staten en het District of Colombia, en is aanbieder van het grootste landelijke, volledig digitale draadloze PCS-netwerk. Bezoek voor meer informatie de website van Sprint.com

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, Xserve en QuickTime zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:

Voor Nederlandstalige informatie over Apple:http://www.apple.com/nl

Voor de wereldwijde website van Apple:http://www.apple.com

Voor wereldwijde persberichten van Apple en fotomateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de on line iTunes Music Store.