Ingezonden persbericht


Persbericht

Gigantische taart voor jubilerende olifant Bara bij Circus Krone

De olifant Bara is op donderdag 26 augustus jarig. Het topnummer van het -momenteel in Tilburg- gehuisveste Circus Krone, krijgt ter ere van haar 30e verjaardag én zilveren jubileum als circusolifant een gigantische verjaardagstaart aangeboden door Auberge du Bonheur. De feesttaart voor Bara wordt om 11.00 uur aangesneden op het circusterrein van Krone aan 't Laar.

Op een groot buffet presenteren de koks van het Tilburgse restaurant een taart met de favoriete lekkernijen van het feestvarken zoals appeltjes, banaan, wortel, sla, meloen en brood. De 4500 kilo wegende Indische olifant treedt al 25 jaar dagelijks op in het grootste circus van Europa. Voorafgaand aan dit bijzondere schouwspel brengen kinderen van het Tilburgse kinderkoor Tikiko een 'Lang zal zij leven' en 'Happy Birthday' ten gehore.

Alle bezoekers aan Circus Krone worden in de gelegenheid gesteld op het verjaardagsfeestje te komen en de jarige dikbuik te feliciteren. Auberge du Bonheur zorgt daarbij voor koffie, limonade en taart. Voor alle jarigen van 26 augustus is er nog een speciale verrassing. Zij krijgen met hun familie gratis toegang tot het terrein en zijn de eregasten voor Bara. De jarigen kunnen zich om 10.45 uur melden bij de ingang van het terrein.

Auberge du Bonheur wil de verjaardag van Bara niet zomaar voorbij laten gaan. Directielid Ton Gimbrère: "Zo'n circus is er niet vaak in Tilburg. Toen we hoorden van Bara's verjaardag ontstond meteen het idee om haar te trakteren. We hebben wat met feestjes want regelmatig vieren mensen hun verjaardag bij de Auberge. Maar een olifant hebben wij nog nooit over de vloer gehad."