CLUBMESSAGE

ClubMessage eist lager tarief voor zakelijke SMS berichten

PERSBERICHT

Betreft: Onderzoek naar SMS tarieven door SOLV advocaten.

Titel: ClubMessage eist lager tarief voor zakelijke SMS berichten.

Inhoud:

ClubMessage heeft het advocatenkantoor SOLV opdracht gegeven juridisch onderzoek te doen naar de tarieven die de Nederlandse telecomoperatoren berekenen aan SMS-bedrijven. Aanleiding hiervoor zijn de recente prijsverlagingen die de operatoren hebben doorgevoerd op de retailmarkt. In enkele maanden tijd hebben de Nederlandse operatoren, waaronder KPN, Tmobile en Telfort de consumentenprijs voor het versturen van SMS-berichten verlaagd van meer dan 20 cent, naar minder dan 10 cent. De operatoren hebben echter (nog) niet het wholesale-tarief aangepast, waardoor SMS-bedrijven als ClubMessage uit de markt dreigen te worden gedrukt.

Doel van het juridische onderzoek is de operatoren te dwingen ook hun wholesale-tarieven te verlagen. De Telecommunicatiewet biedt daarvoor aanknopingspunten.

Jeroen van Glabbeek, directeur ClubMessage: 'ClubMessage koopt miljoenen SMS-berichten bij de operatoren in en levert die direct af op de SMS-centrales. Het is in mijn ogen logisch dat wij hiervoor een lagere prijs per SMS moeten betalen dan een consument die een SMS verstuurt met een GSM. Daarnaast willen wij onze klanten laten meeprofiteren van ons inkoopvolume. ClubMessage heeft SOLV ingehuurd om ons hierbij te helpen. Zij zijn gespecialiseerd in juridische vraagstukken rondom telecom en internet. Ik ken SOLV en Christiaan Alberdingk Thijm van hun zaak voor KaZaA tegen Buma/Stemra'

Over Clubmessage:
ClubMessage is op dit moment de grootste zakelijke SMS provider op het gebied van Bulk SMS. Klanten van ClubMessage bevinden zich in branches als: Horeca, Transport, Techniek, Marketing, Zorg, Onderwijs etc. ClubMessage verkoopt producten en diensten op basis van haar eigen SMS netwerk aan bedrijven actief op het gebied van techniek, marketing en planning. Vanuit de twee hoofdvestigingen in Nederland en Polen worden naast deze landen producten en diensten geleverd in België, Duitsland, Engeland en Spanje. ClubMessage bereikt wekelijks honderdduizenden per SMS.