Stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht 26-08-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Winkeldief gepakt met kippenbout

UTRECHT Bij een winkel aan de Plantage heeft de politie woensdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel zag de 37-jarige man uit Utrecht kippenbouten in zijn rugzak stoppen en deze bij de kassa niet afrekenen. De man werd aangehouden en de politie werd gewaarschuwd. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Controles op geslotenverklaring

UTRECHT De politie van het district Paardenveld is al een aantal weken intensief aan het controleren op het negeren van de geslotenverklaring op het Domplein.

Door het massaal negeren van de geslotenverklaring op het Domplein en daaruit voorkomende gevaarlijke verkeerssituaties is de politie sinds enkele weken begonnen met controles. Inmiddels zijn al zon honderd bestuurders gecontroleerd.

Gewapende overval

UTRECHT- Op zaterdagavond 7 augustus vond er een overval plaats op een horecagelegenheid gelegen aan de Blauwkapelseweg. Omstreeks 02.00 uur kwamen twee personen binnen en bedreigden de drie werknemers met een vuurwapen en vroegen om geld. Na enige tijd verlieten de overvallers het pand met een geldbedrag. De twee overvaller stapten op een bromfiets die buiten klaarstond.

De twee overvallers en de bestuurder van de bromfiets reden vervolgens hard weg in de richting van Tuinwijk. De politie werd gewaarschuwd en startte een groot onderzoek. Door goede getuigenverklaringen kon uiteindelijk een 18-jarige man uit Utrecht in de wijk Tuinwijk worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek en is nog op zoek naar de andere overvallers. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Paardenveld; 0900-8844.