Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nieuwegein, 26 augustus 2004

Investeringsniveau winkelcentrum Woerden 68 miljoen

AM verkoopt winkelcentrum Hoochwoert aan Interpolis Vastgoed

AM Vastgoed en Interpolis Vastgoed hebben een overeenkomst getekend voor de overname van het winkelproject Hoochwoert in Woerden. Interpolis koopt dit winkelcentrum van 9.300 m² bvo voor de Stichting Pensioenfonds Rabobankorganisatie. De totale investeringswaarde van dit project bedraagt circa 68 miljoen. Hoochwoert is thans in aanbouw en zal worden geopend in het najaar van 2006.

Het project Hoochwoert, dat door AM Vastgoed wordt ontwikkeld, is een binnenstedelijke herontwikkeling in het hart van Woerden. Het bevat naast de winkels een parkeergarage in twee lagen ondergronds met circa 520 parkeerplaatsen en daarnaast 74 woningen. De parkeergarage zal worden gekocht door de gemeente Woerden. De woningen worden individueel verkocht.

Het project ligt binnen de vijfhoekige vestingstructuur die het historische hart van Woerden vormt, op de plaats waar reeds in de Romeinse tijd het Castellum lag. Hiernaar is, vooruitlopend op de bouw, uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan, waarbij onder andere het Romeinse schip de `Woerden 7' is gevonden.

Concept
T+T Design te Gouda, het ontwerpbureau van AM, heeft het masterplan van Hoochwoert ontworpen. Het geheel zal bestaan uit vijf gebouwen, om in maat en schaal aan te sluiten bij de bestaande fijnmazige structuur van de binnenstad. Een gedifferentieerd architectuurbeeld wordt gerealiseerd door inschakeling van drie architecten met veel ervaring in historische binnensteden: Jo Crepain (België), Groeneweg & Van der Meijden en Rappange & Partners. Onderdeel van het project is de herbestemming van een kazerne uit 1790, die zal worden omgebouwd tot winkels en woningen. Gelijktijdig met de realisatie van het project zal door de gemeente een herinrichting van het aangrenzende openbaar gebied worden doorgevoerd, alsmede aanpassing van de gehele verkeerscirculatie rondom het centrum. Het geheel zal een sterke kwaliteitsimpuls betekenen voor het centrum, met een grote aantrekkingskracht voor winkelend publiek door een passende uitbreiding van het winkelaanbod.

Profiel AM
AM NV (voorheen Amstelland MDC) is op Europese schaal actief in de gebiedsgerichte ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). De

beursgenoteerde onderneming, met een omzet van 1,1 miljard en een nettoresultaat van 75 miljoen in 2003, heeft een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in uitvoering in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Tsjechië en Groot-Brittannië. Deze zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de locale cultuur.

Profiel Interpolis Vastgoed
Interpolis Vastgoed bundelt de krachten van Relan Pensioenbeheer (voorheen GUO Fondsenbeheer en Detam Pensioen Services) en RoProperty Nederland. Door de samenvoeging van 14 vastgoedfondsen is een onroerend goed portefeuille onstaan met een totale waarde van 3,4 miljard (ultimo 2003). Verspreid over Nederland komt dat neer op meer dan 15.300 woningen en ruim 850.000m² commercieel onroerend goed. De portefeuille groeit jaarlijks met circa 150 à 200 miljoen.

Noot voor de redactie,