Gemeente Delft 2004: Het Jaar van de Sport in Delft én het jaar van de Olympische Spelen!

Op 26 augustus 2004 wordt in Delft de Olympische Schoolsportdag georganiseerd. 1.400 kinderen uit groepen 7 en 8 doen mee aan drie onderdelen van sport: veld-, zaal- en atletieksport. De Olympische Schoolsportdag wordt georganiseerd op Sportpark Brasserskade. De dag wordt geopend met het ontsteken van het 'Olympisch vuur' door Jan Torenstra (wethouder sport) wat met kracht wordt bijgezet door Grieks Vlaggenvertoon in het DHC stadion om 9.15 uur. Het Mondriaancollege ondersteunt dit sportspektakel met 50 sport-instructeuren in opleiding en er werken 25 Delftse sportverenigingen werken mee.

Na de opening gaan de kinderen vervolgens uiteen op het Sportpark Brasserskade waar zij actief gebruik gaan maken van het aanbod van 25 takken van sport, die zijn onder te verdelen naar veld-, zaal- en atletieksport. Ook wordt de kinderen de mogelijkheid geboden om binnen te stappen in de FLASH-bus, zij kunnen een aantal leuke fitheidstesten laten doen en wordt hen wat verteld over hoe je gezond kunt leven (de Nederlandse Norm Gezond Bewegen).

Om 14.30 uur wordt het 'Olympische vuur' gedoofd en wordt deze sportieve dag afgesloten. Meer informatie is te vinden op www.delft.nl/sport en voor geïnteresseerden wordt op 19 augustus 2004 een informatiebijeenkomst georganiseerd in de DHC-kantine om 16.30 uur.