Raad voor de Journalistiek

ZITTINGEN
Hiermee vestigen wij uw aandacht op de volgende openbare zitting van de Raad voor de Journalistiek. De zitting wordt gehouden in het gebouw van de NVJ, Johannes Vermeerstraat 22 te Amsterdam. Donderdag 26 augustus 2004
Klacht van Buitendijk c.s. tegen EO-Twee Vandaag en tegen Dagblad van het Noorden betreffende een uitzending en een aantal artikelen over de woongemeenschappen van klagers. Volgens klagers is sprake van onjuiste, suggestieve berichtgeving en zijn zij ten onrechte beschuldigd van onder andere kindermishandeling.

14.30 uur
Klacht van Alizonne B.V. tegen Z. Vukojevic en Nieuwe Revu inzake het artikel "Totaal mislukt - Misleidende én levensgevaarlijke praktijken in de plastische chirurgie". In de publicatie wordt klaagster genoemd in een opsomming van 'slechtste klinieken van Nederland'. Klaagster stelt dat verweerders onvoldoende feitenonderzoek hebben verricht en ten onrechte hebben nagelaten hoor en wederhoor toe te passen. Bovendien is de publicatie onjuist en tendentieus, aldus klaagster.

15.15 uur
Klacht van S. Ruiter tegen L. Blank en het Westfries Dagblad met betrekking tot berichtgeving over Bungalowpark Het Grootslag, waarin klager - voormalig voorzitter - is genoemd. Klager stelt dat in de berichtgeving ten onrechte oude beschuldigingen aan zijn adres zijn geuit, zonder dat wederhoor is toegepast.

16.00 uur
Klacht van N. de Jonge-Midde, h.o.d.n. 'Le Garçon', tegen het Algemeen Dagblad betreffende de publicatie van de 'Nationale Haringtest'. Klaagster stelt dat in de publicatie onjuist en ten onrechte negatief over haar onderneming is bericht.

In 2004 zijn verder zittingen gepland op 3 en 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december. Nadere informatie over de klachten die tijdens een zitting mondeling worden behandeld, volgt ongeveer een week voor de zitting. Wijzigingen worden voorbehouden.