Gemeente Delft

Delftse weekmarkt met multicultureel gezicht

Donderdag 26 augustus kunnen marktbezoekers genieten van een extra gezellige en kleurrijke weekmarkt met een multicultureel tintje. De hele dag laten mensen uit verschillende bevolkingsgroepen iets van hun culturele achtergrond zien. Theater, muziek, zang, dans en beeldende kunst: het is er allemaal.

Het is de eerste keer dat de gemeente samen met de marktondernemers een multiculturele weekmarkt organiseert. Er doen vrijwilligers mee uit onder andere China, Irak, Iran, Palestina, Syrië, Somalië, Marokko, Suriname, Roemenië, Thailand, de Nederlandse Antillen en Afghanistan.

De weekmarkt is een goede plek om mensen uit verschillende culturen op een leuke manier met elkaar te laten kennismaken en het veelkleurige gezicht van de stad te tonen. De marktondernemers werken enthousiast mee aan de voorbereidingen. Zij plaatsen rond de Nieuwe Kerk, op de Camaretten en bij het stadhuis ongeveer 20 extra kramen.

Als de gemeente en de marktondernemers na afloop op een succesvolle dag terugkijken zullen zij overwegen er een terugkerend evenement van te maken.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft