Ingezonden persbericht

Tuinverlichting geen ondergeschoven kindje meer

SPRANG CAPELLE, 20040826 -- Ruud Spierings ziet ze vaak langskomen. De mensen die bij een tuincentrum en bouwmarkt goedkope tuinverlichting hebben gekocht, maar ontevreden zijn over het resultaat. Lampen op zwakstroom of zonne-energie die geen uitstraling hebben en dus weinig resultaat laten zien in de tuin.


En mensen die dat geen tweede keer mee willen maken kunnen terecht bij TuinExtra voor een goed advies. Aan de hand van de tuintekening wordt gekeken naar de plaatsen van de armaturen, het soort licht en de hoeveelheid licht. "Het gaat in de tuin niet zozeer om de hoeveelheid licht maar meer om het juiste licht op de juiste plaats. Klanten kiezen voor vormgeving, het is aan ons om wat je met verlichting wilt bereiken. De functie is belangrijk." De keuze is vaak moeilijk. Daarom mogen consumenten armaturen mee naar huis nemen en uitproberen in de eigen tuin. Zo wordt duidelijk wat voor licht een armatuur geeft en is de keuze verantwoord. "Grondspots zijn in de mode, maar pas op voor verblinding! Als een grondspot naast een looppad geplaatst wordt dan is het vaak irritant aan de ogen als je erin kijkt. Soms zijn prikspots beter. Deze zijn ook makkelijker richtbaar en goedkoper. Op deze manier kun je accenten leggen waar je dat wenst. Bijvoorbeeld op een beeld, zonnewijzer, plataan, waterelement, vijver, bloeiende struik, enz"
Bij een terras is het raadzaam om aan twee zijde een armatuur te plaatsen. Zo voorkom je schaduw. Als je de armaturen apart schakelt heb je veel mogelijkheden qua hoeveelheid.
Schakel de buitenverlichting in verschillende groepen. Zo kun je het ene armatuur gebruiken om diepte te creëren in de tuin, en een ander om het terras aan te lichten.
Als u in een tuincentrum of bouwmarkt niets kunt vinden, laat u dan verrassen. Bij TuinExtra kunt u honderden modellen tuinverlichting brandend zien. Bezoek de showroom in Sprang Cappelle of kijk op www.tuinextra.nl.
TuinExtra
Kerkstraat 107
5161 EC Sprang Capelle
0416-316022

Geopend:
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Op afspraak 's-Avonds geopend




Ingezonden persbericht