Politie Zaanstreek-waterland


12:45 25-AUG-04
PURMEREND, KOEMARKT

Bankoplichter tegen de lamp

Bij een bankfiliaal heeft de politie een 36-jarige man uit Amsterdam aangehouden die probeerde de bank op te lichten. De man probeerde met een vervalste machtiging, namens een groot bedrijf, een bedrag van E47.000,= te incasseren. Een week eerder was, zogenaamd door het grote bedrijf, opgebeld over deze grote kasopname. Bij controle door de bank wist men echter van niets en de politie werd ingeschakeld. De verdachte is ingesloten en mag voorlopig niet weg want hij heeft van justitie nog 180 dagen gevangenisstraf tegoed. De politie doet onderzoek naar eventuele mededaders.

23:08 25-AUG-04
PURMEREND, NIEUWSTRAAT

Tasjesdief op opoefiets

Een 19-jarige Purmerendse raakte woensdagavond haar handtas kwijt aan een voorbij fietsende man. De vrouw liep op het trottoir van de Nieuwstraat toen iemand die over het voetpad fietste plotseling de tas uit haar hand griste en ermee vandoor ging. De politie is op zoek naar een man met het volgende signalement: Een blanke man van middelbare leeftijd met kaal hoofd of opgeschoren haar. Hij droeg een opgerold wollen mutsje en een donkere wollen trui met een laag colletje op een donkere broek. Tijdens de diefstal reed hij op een donkere opoefiets.

01:35 26-AUG-04
ZAANDAM, POELENBURG

Veelpleger in gestolen auto

Een 36-jarige Zaandammer is door de politie in een gestolen auto aangehouden. De politiemeldkamer gaf door dat er kort geleden een auto was gestolen door twee mannen. De eigenaar was nauwelijks klaar met aangifte doen toen surveillerende agenten de auto zagen staan. Hierbij liep een passagier weg maar de bestuurder, een veelpleger, kon worden ingerekend. De in burgerkleding werkende agenten waren juist bezig met een auto-inbraken en -diefstallen project en hopen met deze aanhouding meer zaken op te lossen.

06:16 26-AUG-04
KROMMENIE, PROVINCIALEWEG

Dak tankstation opengebroken

De technische recherche van de politie stelt een uitgebreid sporenonderzoek in bij een inbraak in een tankstation waarbij men door het openbreken van het dak binnen wist te komen. Donderdagmorgen vroeg ontdekte een medewerkster van het tankstation de diefstal van een nog onbekende hoeveelheid sigaretten en shag. Bij een bedrijf in de buurt gaat de politie nog navraag doen of de nachtploeg iets gezien heeft van de dader(s).


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-260804


13:30-15:00 25-AUG-04
PURMEREND, EDISONWEG/NECKERWEG
Gordelcontrole
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagmiddag op de Edisonweg en de Neckerstraat in Purmerend vijftien automobilisten/passagiers bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Op de Edisonweg werden twee automobilisten die telefoneerden tijdens het rijden ook aan de kant gezet. Verder kregen een bestuurder die door rood reed en een automobilist die de losbreekrem-inrichting van de aanhangwagen niet goed bevestigd had, ook een boete.
Op de Verzetslaan werd woensdagmiddag op snelheid gecontroleerd. Zeven hardrijders werden staande gehouden en ontvingen direct een boete.

01:00-04:45 26-AUG-04
MONNICKENDAM/VOLENDAM
Alcoholcontrole
Donderdagochtend vroeg hebben agenten een alcoholcontrole gehouden in Monnickendam en Volendam. Dertien bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van hen had te diep in het glaasje gekeken.

25-AUG-04
PURMERLAND
30 km per uur te hard
Het verkeershandhavingsteam heeft woensdag in Purmerland en Den Ilp een snelheidscontrole gehouden. In Purmerland reed zes procent van alle bestuurders in de ochtenduren te hard. In Den Ilp reed aan het einde van de middag één op de tien bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 80 km per uur. Op beide locaties gold een snelheidslimiet van 50 km per uur.

10:15-12:00
EDAM/BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
Weinig hardrijders
Op de Provincialeweg N247 in Edam en Broek in Waterland heeft het verkeershandhavingsteam woensdag op snelheid gecontroleerd. In beide plaatsen reed minder dan één op de twintig bestuurders te hard. In Edam was het overtredingspercentage het laagst met twee procent. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km per uur en werd gemeten in Broek in Waterland.


---- --