Ingezonden persbericht

Software AG herstructureert internationale organisatie

26 AUGUSTUS 2004, 20040826 -- Om haar huidige positie te versterken en nieuwe markten te ontsluiten heeft Karl-Heinz Streibich, CEO van Software, de internationale organisatiestructuur gewijzigd. Software AG's wereldwijde organisatie, bestaande uit lokale vestigingen, wederverkopers en distributeurs, is vanaf heden opgedeeld in drie internationale regio's. Voor elke regio is één lid van de raad van bestuur verantwoordelijk. De nieuwe internationale structuur ondersteunt de specifieke behoeften van klanten en volgt de cultuurkenmerken van markten.


Drie regio's
------------
De regio "North America/North Europe" bestaat uit de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Dit zorgt voor een samenwerking tussen de Engels sprekende landen en versterkt de uitwisseling van kennis. Met deze structuur benut Software AG de traditionele hechte band van de Engels sprekende landen met de sterkte en innovatie van de Amerikaanse markt voor een gerichte marktontwikkeling. De Scandinavische landen behoren ook tot deze regio, net als Zuid-Afrika. Mark Edwards, lid van de Raad van Bestuur, leidt deze regio.

De regio "South" is verantwoordelijk voor de landen in Zuid-Europa en Latijns Amerika en volgt de historische culturele en economische band tussen Spanje en Latijns Amerika. Dit vergemakkelijkt de samenwerking in de regio om verzekerd te zijn van een vloeiende uitwisseling van informatie. Christian Barrios Marchant, lid van de Raad van Bestuur, leidt deze regio.

Onder de regio "Central/Asia" vallen de landen uit Centraal en Oost Europa, Azië en Australië. De opkomende markten van Azië en Oost Europa zijn nu georganiseerd in één regio met de Duits sprekende landen. Marktontwikkeling in deze landen zullen voordeel hebben van een grotere efficiency in een sterk regionaal netwerk. Andreas Zeitler, lid Raad van Bestuur, leidt deze regio.


Nieuwe directeur in de USA
--------------------------
Gary Voight, voormalig lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor de regio Amerika, heeft besloten om Software AG te verlaten om elders een nieuwe functie aan te nemen. Haskell Mayo is benoemd tot President North America Operations (USA and Canada). Haskell Mayo was hiervoor Senior Vice President Sales and Marketing van Software AG Inc. Mayo heeft meer dan 20 jaar ervaring in sales- en marketingmanagement en heeft veel kennis van de Amerikaanse en de algemene ICT markt. De benoeming van een Country Manager voor Noord-Amerika, past in het principe van Software AG om Country Managers te benoemen die verantwoordelijk zijn voor een landelijke vestiging, waardoor de Regional Board zich kan richten op strategische onderwerpen.


Leadership Team
---------------
Het vertrek van Gary Voight reduceert de raad van bestuur van Software AG van zes naar vijf leden. Een speciaal Leadership Team zal de Raad van Bestuur ondersteunen. Dit Leadership Team bestaat uit de directeuren van de vestigingen USA, UK, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Azië. Deze directeuren zullen rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur.


Met deze nieuwe organisatorische structuur kan Software AG flexibeler reageren op de continue veranderende economie en de technische eisen van haar markten. Deze verandering steunt de recente herstructurering van onderzoek en ontwikkeling, product management en marketing voor Software AG's strategische gebieden.


Over Software AG
----------------
Software AG integreert informatiesystemen en applicaties en biedt zo een real-time, eenduidig inzicht in strategische bedrijfsinformatie. Bovendien moderniseert Software AG mainframe- en open-systeem omgevingen. Centraal hierbij staan de producten Adabas, Natural, EntireX en Tamino. Meer dan 2400 Software AG medewerkers in 59 landen ondersteunen wereldwijd ruim 3000 klanten. Software AG heeft vier regionale R&D-centra in drie continenten. Sinds haar oprichting in 1969 is Software AG marktleider in systeemsoftware in Europa. Het hoofdkantoor van Software AG staat in Darmstadt, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 000330002 / SOW). Software AG noteerde in 2003 een omzet van 422 miljoen euro. Het internet adres is www.softwareag.com.




Ingezonden persbericht