Ingezonden persbericht

Groot gaming evenement in Amsterdam

The Gaming Lifestyle Event

AMSTERDAM, 20040607 -- Computergaming is niet meer wat het geweest is. Het is hard op weg een volwassen sport te worden. Stichting NetworkingDay springt in op deze ontwikkeling door het organiseren van evenementen waarbij het gaat om computergaming en de lifestyle hieromheen. Daarbij ligt de nadruk op dat laatste aangezien het draait om gezelligheid en van elkaar leren, gaming is bijzaak.


NetworkingDay (NWD) organiseert inmiddels zes jaar dergelijke evenementen, ook wel LAN-party's genoemd. In die tijd is veel ervaring opgedaan, die vorig jaar augustus flink op de proef werd gesteld tijdens het zestiende evenement voor honderden deelnemers in Amsterdam. Het werd een succes, dat dit jaar overtroffen zal worden.

Van 27 tot en met 29 augustus staat NetworkingDay Evolution 2004: "The Gaming Lifestyle Event" op het programma. Maar liefst 600 deelnemers kunnen zich hiervoor inschrijven. NWD richt zich met name op middelbare scholieren en studenten, maar de totale doelgroep is zeer breed te noemen - zeg van 10 tot 40 jaar.

De hoofdsponsor, Cisco Systems, zal het gigantische netwerk voor dit evenement verzorgen. Studenten van een Cisco Networking Academy, het Nova College uit Hoofddorp en Haarlem, zullen dit netwerk ontwerpen en opbouwen. Elke deelnemer krijgt uiteindelijk een 100Mbit aansluiting, dat al gauw zo'n tweehonderd keer sneller is dan een gemiddelde Internetverbinding.

NetworkingDay Evolution 2004, zoals dit evenement voluit heet, duurt drie dagen en gaat 48 uur non-stop door. Voor de deelnemers die toch wat slaap nodig denken te hebben en geen dutje op hun toetsenbord willen doen, heeft NWD uiteraard een ruime slaapruimte gereserveerd. Op de locatie is ook een restaurant aanwezig waar men terecht kan voor de innerlijke mens. Ook kunnen de deelnemers tegen scherpe prijzen hardware en supplies kopen bij stands van verschillende bedrijven.

Naast plezier is er ook gelegenheid om het met elkaar, tegen elkaar op te nemen tijdens verschillende competities in populaire games. Bij deze competities zijn geldprijzen te winnen, oplopend tot maar liefst ¤ 1.000,-. Daarbij zijn er fantastische hardwareprijzen, uiteenlopend van videokaarten tot speakersets. Daarbij wordt er ook gestreden om de titel van de meest orginele computerkast.

EVOLUTION 2004 is een socializing evenement; dé plek om nieuwe vrienden te maken! Maar EVOLUTION 2004 is méér: het is leerzaam, het is uniek, het is voor jong en oud, het is gezellig, het is fun! Kortom, dit evenement is een must voor iedereen die graag een game speelt. Wanneer men zich van tevoren via de website, www.networkingday.com, aanmeldt bedraagt de deelname voor de drie dagen ¤ 33,-. Bezoekers betalen ¤ 5,- aan de deur.

Kijk voor meer informatie over dit evenement op www.networkingday.com.


Over NetworkingDay
Stichting NetworkingDay bestaat inmiddels zes jaar en heeft in die tijd achttien succesvolle evenementen op non-profit basis georganiseerd en heeft daarbij tientallen organisaties in de gehele Benelux ondersteund. NWD heeft hierdoor een zeer ruime ervaring opgebouwd en veel kennis vergaard. NWD bestaat nu uit een multi-disciplinair team van gemotiveerde vakkundige jonge mensen waarbij iedereen een eigen specialisatie heeft. Vorig jaar kreeg NetworkingDay de titel "Beste LAN-party Organisatie van 2003" van GameVillage.nl.




Ingezonden persbericht