Gemeente Amsterdam

Kleurrijke cultuurmix op 27ste Uitmarkt
De nationale opening van het culturele seizoen
30 juni 2004 - Uitmarkt

Het Amsterdams Uitburo houdt de 27ste editie van De Uitmarkt; de nationale opening van het culturele seizoen. De Uitmarkt 2004 vindt plaats op en rond het Museumplein en het Leidseplein. De Uitmarkt wil inspireren, vermaken, verrassen en het publiek in het nieuwe seizoen verleiden tot een bezoek aan de vele theaters, concertzalen en musea.

Tasha's world

Het festival opent op vrijdagavond 27 augustus 2004 op het Museumplein met een bijzonder concert van honderden blazers o.l.v. de jonge componist Merlijn Twaalfhoven. Het openingsprogramma wordt voortgezet op het Brandpodium. Het derde net zal een live-uitzending van dit programma verzorgen.

Aansluitend verandert het Museumplein in één groot Latin dans- en muziekfeest met o.a. samba, salsa en tango. Op het Museumplein strekt zich een promenade uit van de Van Baerlestraat tot aan de vijver. Over de volle lengte van de vijver wordt een catwalk gebouwd voor modeshows en optredens.

Op zaterdag en zondag vinden honderden optredens plaats. Voor jongeren is er wederom The Remix en theaterliefhebbers kunnen op zaterdag hun hart ophalen bij De Verleiding. Daarnaast is er natuurlijk ook gelegenheid tot het bezoeken van de Boekenmarkt en de Informatiemarkt. Het Theaterfestival start dit jaar tijdens De Uitmarkt, op zondag in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Op het Museumplein vindt zondagavond het slotconcert van De Uitmarkt 2004 plaats met een optreden van Acda en de Munnik op het Brandpodium.

Verleden en toekomst

Uitmarkt
De Uitmarkt die in 1978 bescheiden startte met twee podia op het Leidseplein is uitgegroeid tot het grootste culturele festival in Nederland met 27 podia, honderden gratis optredens en `n vijfhonderdduizend bezoekers. Het programma van De Uitmarkt 2004 biedt een kleurrijk pallet aan voorstellingen en blikt vooruit op het cultuuraanbod van het nieuwe seizoen. Behalve podiumkunsten maken ook literatuur, film, nieuwe media en museale kunsten deel uit van het programma.

De Uitmarkt stimuleert de ontmoeting tussen het publiek, artiesten en kunstinstellingen en streeft naar een publiekssamenstelling die een spiegel is van de bevolkingssamenstelling. Uitgangspunt is een kwalitatief hoogstaand programma dat laagdrempelig onder de aandacht wordt gebracht. Alle voorstellingen tijdens De Uitmarkt zijn gratis toegankelijk.

De Uitmarkt is van artiesten en culturele instellingen; wordt mogelijk gemaakt door artiesten en culturele instellingen en is bestemd voor een divers cultuur geïnteresseerd publiek.

Informatie voor het publiek

Vanaf medio augustus 2004 is het programma on-line beschikbaar op www.uitmarkt.nl. Tevens vindt men hier een plattegrond met alle podia, informatie over openbaar vervoer en de laatste nieuwtjes. Ook kan men hier een eigen agenda samenstellen.

In de tent van het Amsterdams Uitburo op het Museumplein en bij de Ticketshop op het Leidseplein staan medewerkers klaar om het publiek wegwijs te maken op De Uitmarkt. Ook kan men hier terecht voor alle ándere producten en diensten van het Amsterdams Uitburo.

Het Uitmarkt-programma is gratis verkrijgbaar bij de Ticketshop op het Leidseplein en de Informatietent van het Amsterdams Uitburo op het Museumplein. Tevens is het Uitmarkt-programma verkrijgbaar op diverse binnen- en buitenlocaties verspreid over De Uitmarkt.

© Gemeente Amsterdam