Gemeente Heerlen

bezoekers kiezen winnaar

Expositie 'Leef Heerlen' in Glaspaleis: opening 27 augustus

Burgemeester Gresel opent vrijdag 27 augustus om 19.00 uur in het bijzijn van deelnemers en genodigden de expositie 'Leef Heerlen' in het Glaspaleis. Deze tentoonstelling omvat meer dan 100 werkstukken die in mei en juni gemaakt zijn in het kader van 'Leef Heerlen, workshops op locatie'. 'Leef Heerlen' wordt georganiseerd door het ContactPunt Cultuur/Evenementen (CPCE) van de gemeente Heerlen.

De expositie laat werken zien in 4 categorieën. Zo is er bijvoorbeeld beeldhouwwerk, geïnspireerd door Kasteel Terworm, zijn er schilderijen gemaakt vanaf het dak van het Glaspaleis en rondom de Weltervijver, is er gefotografeerd op het Gebrookerplein en zijn er teksten over de Vroedvrouwenschool verborgen in koffertjes. Daarnaast is er driedimensionale fotografie waarbij de Meezenbroekervijver centraal heeft gestaan. Bestuurders van de stad laten zich ook niet onbetuigd; diverse raadsleden tonen hun creativiteit met werkstukken gemaakt tijdens de workshops schilderen!

Bezoekers kiezen winnaar
De expositie 'Leef Heerlen' is van 28 augustus tot en met zondag 5 september van 11.00 tot 22.30 uur gratis te bezoeken in de hal van het Glaspaleis. Bezoekers kunnen via een formulier hun stem uitbrengen voor het beste werk in elke categorie. De winnaars uit de 4 verschillende disciplines ontvangen een kunstwerk, speciaal vervaardigd door keramiste Natascha Rieter. De winnaars worden op zondag 5 september bekendgemaakt tijdens de feestelijke open dag van CPCE/Hee-Art aan de Rector Driessenweg 6. Loek Damen, wethouder cultuur, reikt om 16.00 uur de prijzen uit.

Voor uitgebreide informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met: ContactPunt Cultuur / Evenementen, tel. 045-5604532 of 045-5718072.

Gemeente Heerlen, 16 augustus 2004
Afdeling Communicatie
Francine Pelzers , tel. (045)5604070
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------

---- --