Gemeente Dongeradeel



---

Verkeersmaatregelen e.d. binnenstad ivm festiviteiten

Op vrijdag 27 augustus 2004 vinden er verschillende activiteiten plaats in de binnenstad van Dokkum (Dockumer Granaeten Dei). Daarom is vanaf 13.00 uur de gehele binnenstad afgesloten voor het verkeer.

Van 27 augustus tot en met 4 september 2004 zijn de Dockumer Stadsfeesten. In deze periode zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden in de binnenstad van Dokkum. Verschillende locaties (en straten) worden afgesloten voor het verkeer o.a.:
* binnenstad; ivm een straattheater op 27 augustus vanaf 14.30 uur;
* binnenstad; ivm een straatfestival op 3 september vanaf 14.30 tot 18.00 uur;

* Legeweg, Suupmarkt, De Zijl en de Vleesmarkt; ivm de Kunstmarkt op 4 september van 11.00 tot 16.00 uur.

In deze periode is er ook weer kermis in Dokkum en wel op het evenemententerrein De Markt. In verband met de opbouw van de verschillende attracties moet De Markt op 25 augustus a.s. vanaf 18.00 uur autovrij zijn. Vanaf dit tijdstip tot en met 4 september 2004 kan er van het evenemententerrein De Markt geen gebruik worden gemaakt.

Tot slot willen burgemeester en wethouders het volgende nog onder de aandacht brengen. Ter voorkoming van overlast en wanordelijkheden zijn op grond van artikel 2.4.8 bepaalde gebieden aangewezen waar het verboden is alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Dit verbod is van toepassing voor de bebouwde kommen (als bedoeld in art. 1.1 onder C van de APV) van Dokkum en van de verschillende dorpen in de gemeente Dongeradeel.