Gemeente Haarlem


178juli 2004
sector Maatschappelijke Ontwikkeling

216/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Installatie en afscheid SAMS-leden

Op vrijdagmiddag 27 augustus vindt vanaf 16.00 uur in de raadszaal van het Haarlemse stadhuis, Grote Markt 2 een bijeenkomst plaats waarin vijf nieuwe leden en de nieuwe voorzitter van de Stedelijke Adviesraad Multiculturele Stad Haarlem worden geïnstalleerd. Ook wordt afscheid genomen van vertrekkende leden en de voorzitter.
Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Per 1 juli 2004 beëindigden vijf leden en de voorzitter van de Stedelijke Adviesraad Multiculturele Stad (SAMS) hun lidmaatschap van de SAMS. De Adviesraad heeft met een uitgebreide wervingscampagne kandidaten opgeroepen zich als kandidaat te melden wat heeft geleid tot ruim twintig belangstellenden. Een sollicitatiecommissie heeft hieruit een selectie gemaakt en voorgedragen aan het college van B en W. Het college heeft de volgende kandidaten als lid benoemd: mevrouw S. Yüksel (juriste, provinciaal ambtenaar), mevrouw I. Drewes (inspecteur van onderwijs), de heer Z. Köycü (zelforganisatie voor huiswerkbegeleiding), mevrouw I. Verwey (manager medisch kleuterdagverblijf) en mevrouw J. Ernst (provinciaal beleidsmedewerker vrije tijdsbesteding).
Als voorzitter is benoemd mevrouw C - Y Sikkema. Cora-Yfke Sikkema is 33 jaar oud en werkzaam als senior onderzoeker veiligheid, onderwijs en welzijn bij het Sociaal Wetenschappelijk Bureau van het Samenwerkingsorgaan Westfriesland.

Door de nieuwe benoemingen heeft de SAMS met ingang van 1 juli 2004 de volgende 15 leden:
De heer M. Ahalouan (KLPD/politie), de heer J. Beumer (stadspastor), de heer H. Belloni (gezondheidszorg), mevrouw A. van Haaster-Dimitrova (import/export consultancy),
de heer A. Kasanrawi (consulent arbeidsreïntegratie), mevrouw S. Yüksel (juriste, provinciaal ambtenaar), mevrouw I. Drewes (inspecteur van onderwijs), de heer Z. Köycü (student, zelforganisatie voor huiswerkbegeleiding), mevrouw I. Verwey (manager medisch kleuterdagverblijf), mevrouw D. Akpinar (bureau jeugdzorg en voorzitter HÖB), mevrouw J. Jacobsz (communicatieadviseur, allochtone zelforganisaties, minimabeleid), de heer M. Lehiba (sport), de heer D. Lakrouz (arbeidsadviseur), mevrouw J. Ernst (provinciaal beleidsmedewerker vrije tijdsbesteding) en mevrouw C - Y Sikkema (voorzitter).

Na een ontvangst vanaf 15.30 uur in de Refter, is om 16.00 uur in de Raadszaal het afscheid van de vertrekkende leden en de voorzitter. Burgemeester Pop zal de nieuwe leden en de voorzitter installeren. In een korte presentatie geeft de vertrekkende voorzitter van de SAMS een beeld van wat de Adviesraad de eerste drie jaar heeft betekend. In enkele interviews komen de vertrekkende en nieuwe leden aan het woord en zal de nieuwe voorzitter haar visie geven op de SAMS. Daarna is er onder het genot van een drankje in de Refter het glas de mogelijkheid om de u 'oude en nieuwe leden' de hand schudden.

De Stedelijke Adviesraad Multiculturele Stad is een onafhankelijke adviescommissie met als taak het Haarlemse gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd advies te geven over het integratiebeleid. Dit integratiebeleid, beter bekend als 'Allemaal Haarlemmers', richt zich op 'samen werken, samen wonen en samen leven' en het vormgeven van Haarlem als multiculturele stad. De SAMS heeft vijftien leden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Herman Lock, secretaris van de Adviesraad, telefoonnummer 023 - 511.55.15.


Diana Bakboord, communicatieadviseur
bakboord@haarlem.nl
023-5115684
---- --