Gemeente Zwolle

Europese Kampioenschappen Schapendrijven

Tijdens de Europese Kampioenschappen Schapendrijven met Border Collies op 27, 28 en 29 augustus 2004 op de Oude Mars in Zwolle Zuid reikt wethouder Janco Cnossen aan de winnaars de prijzen uit. De prijsuitreiking is op 29 augustus vanaf 17.30 uur. Op vrijdag en zaterdag worden de kwalificatiewedstrijden gehouden. Op zondag is de finale. Ook laten jonge ´handlers´ vrijdag en zaterdag zien wat zij kunnen.

Tachtig deelnemers doen mee uit twaalf verschillende Europese landen. Elk land stuurt een team van maximaal acht honden met ´handlers´. Een ´handler´ is de schapendrijver, die de hond aanwijzingen geeft met fluitsignalen om de schapen samen te drijven. Bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje op de binnenplaats van de Oude Mars. Ook wordt er een markt gehouden. U bent van harte welkom om dit bijzondere evenement bij te wonen. Ook voor kinderen worden activiteiten georganiseerd. De toegang is gratis voor kinderen tot 15 jaar. Volwassenen betalen ¤ 5,-- entree.

Organisatie
De organisatie is nu in handen van de Nederlandse Border Collie Club Nederland, de Nederlandse rasvereniging. Het is de vierde keer dat deze wedstrijd in Nederland wordt gehouden. Het is voor het eerst dat het kampioenschap gehouden wordt in een stad. Meestal gebeurt dit op de heidevelden.

Voor meer informatie kunt u kijken op de volgende website: www.csc2004.com.


---