Provincie Drenthe

Gezamenlijk persbericht van de provincies Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen

Nieuwe Qliner Stadskanaal - Groningen

Assen, 24 augustus 2004
Persberichtnummer 04-124

Wethouder Bessembinders van Stadskanaal en wethouder Wiersum van de gemeente Aa en Hunze onthullen vrijdag 27 augustus de nieuwe Qliner tussen Stadskanaal en Groningen. Maandagochtend om 6.25 uur maakt lijn 302 zijn eerste dienstrit naar Groningen. De onthulling vindt vrijdag om 14.00 uur plaats bij het gemeentehuis van Stadskanaal.

Qliner 302 vervangt de sneldienst lijn 173. De Qliner stopt bij een beperkt aantal haltes, waardoor een snelle verbinding wordt geboden. In Stadskanaal stopt de bus in het centrum, aan de Amerikalaan, de Aziëlaan en bij de Gasselterbrug. Verder stopt de Qliner aan de Provinciale weg bij Eerste Dwarsdiep, Gasselternijveen en Gasselte en in Gieten op de Brink.

In Groningen rijdt de Qliner rechtstreeks naar het Centraal Station. Daar sluit lijn 302 goed aan op onder andere de Qliner 319 naar het Academisch Ziekenhuis. Voor patiënten, bezoekers en werknemers van het AZG is Qliner 302 een aantrekkelijke reismogelijkheid. Onderweg biedt lijn 302 ook enkele interessante aansluitingen. In Gieten kan worden overgestapt richting Assen en Zuidlaren. Inwoners van Musselkanaal en Ter Apel, die gebruik maken van lijn 15, 73 of 77, hebben bij het busstation Stadskanaal een goede aansluiting op de Qliner.
Naast de nieuwe Qliner start Arriva ook met een spitslijn 673, speciaal voor scholieren uit Stadskanaal en omstreken, die naar school gaan in Groningen-Zuid. De rijtijden van deze bus zijn afgestemd op de lestijden van de grote scholen in De Wijert.
De Qliner rijdt op maandag tot en met vrijdag eens per uur, met extra ritten in de spits. Er worden nieuwe Mercedesbussen ingezet, met airconditioning, grote bagageruimte, leeslampjes en veel beenruimte. Qlinerpassagiers kunnen in Stadskanaal en Groningen gebruik maken van de Qlinertaxi, die voor 4 euro naar iedere bestemming in deze beide plaatsen rijdt. Elke meereizende passagier betaalt 2 euro. In de Qliner kunnen enkele reizen en retours gekocht worden. Kinderen kunnen meereizen voor een halve euro. Ook de strippenkaart is geldig. In de spits geldt hierbij een toeslag.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl