Gemeente Enschede

Brug over vijver in Eekmaat-West krijgt officiële naam


Enschede, 26-08-2004

Op vrijdag 27 augustus, onthult wethouder J.F. Hassink om 19.00 uur de naam voor de brug over de vijver in Eekmaat-West en reikt hij de prijs uit aan de winnaar van de namenwedstrijd. Tot 10 juli j.l. konden bewoners uit Eekmaat-West suggesties inzenden voor een naam voor de brug. Een groep bestaande uit leden van de wijkraad Eschmarke-Zuid, bewoners en de gemeente hebben uit 50 inzendingen de uiteindelijke naam gekozen.

Rondom de onthulling zorgt de wijkraad Eschmarke-Zuid voor een actief programma dat vanaf 17.00 begint met een stormbaan voor de jeugd uit Eekmaat-West. Om 18.30 laat de jongste jeugd uit de buurt zelfgemaakte bootjes te water in de vijver. Tussen 19.00 en 19.30 uur onthult wethouder Hassink de naam van de brug, reikt hij de prijs uit en bevestigt hij samen met de prijswinnaar de naamplaat aan de brug. Tegen 19.30 starten de Renegade Countrydancers meteen demonstratie linedance op de brug gevolgd door een workshop waar alle bewoners aan mee kunnen doen.

In het voorjaar van 2004 is de brug aangelegd. Bewoners uit Eekmaat-West hebben destijds kunnen kiezen uit drie ontwerpen. Een houten brug met metalen leuning werd als favoriet aangewezen en vormt nu de verbinding voor voetgangers en fietsers tussen de Moerasspirealaan en de Eekmaatlaan.

---

Gepubliceerd op 26-08-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar