Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

26-08-2004
Inspraak Regionaal Verkeer-en-Vervoerplan
Mogelijk van 27 augustus tot 7 oktober 2004

logo ROA
Zestien gemeenten samen voor bereikbaarheid, leefbaarheid en economische ontwikkeling. De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn,Waterland,Wormerland, Zaanstad en Zeevang vormen samen de stadsregio Amsterdam.

INSPRAAK REGIONAAL VERKEER-EN-VERVOERPLAN
Van vrijdag 27 augustus tot donderdag 7 oktober is op grond van de inspraakverordening van het ROA inspraak mogelijk op de ontwerp-versie van het Regionaal Verkeer-en-Vervoerplan (RVVP) van het ROA. Burgers en andere belanghebbenden kunnen deze periode hun op- en aanmerkingen indienen op de voorstellen van de gezamenlijke ROA-gemeenten voor een nieuw verkeer-en-vervoerbeleid in de stadsregio Amsterdam.

Wat staat er in het ontwerp-RVVP?
De komende jaren staat de regio Amsterdam een aantal grote veranderingen te wachten. Er zullen flinke investeringen worden gedaan op het gebied van wonen,werken en infrastructuur. De mobiliteit zal verder toenemen. De ontwerpversie van het RVVP beschrijft het regionale beleid op het gebied van verkeer en vervoer tot 2015.Waar wordt in de regio geïnvesteerd in nieuwe wegen en fietspaden? Hoe wordt het regionale openbaar vervoer verbeterd en hoe gaat de regio om met parkeerbeleid? Welke maatregelen worden genomen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren en hoe krijgen we de verkeersveiligheid op een hoger plan? Op deze en andere vragen geeft het ontwerp-RVVP antwoord. Dit wordt in grote mate bepalend voor de prioriteiten in het beleid en voor subsidieverlening. Daarmee is het plan van invloed op de woon- en werkomgeving van de burgers van de zestien gemeenten van de stadsregio Amsterdam.

Hoe is het ontwerp-RVVP tot stand gekomen?
Om de verwachte verkeersgroei in goede banen te leiden, heeft het ROA namens de zestien ROA-gemeenten in samenspraak met belangenorganisaties en collega-overheden het ontwerp-RVVP opgesteld. Een eerste versie is voorgelegd aan de betrokken gemeenten, belangenorganisaties en andere overheden in de regio. Op basis van de binnengekomen reacties is het nu voorliggende ontwerp-RVVP gemaakt. Deze versie is in juli door het Dagelijks Bestuur van het ROA vrijgegeven voor inspraak. Nu is het aan de inwoners van de stadsregio om te reageren. Ook gemeenten, andere overheden in de regio en belangenorganisaties kunnen weer reageren.

Hoe kunt u kennisnemen van het ontwerp-RVVP?
Het ontwerp-RVVP ligt ter inzage bij het ROA op de Weesperstraat 111 te Amsterdam en op de gemeentehuizen van de ROA-gemeenten. Het plan is ook telefonisch op te vragen via 020-5273700 of te downloaden via de website van het ROA www.roa.nl\rvvp Er is ook een samenvatting beschikbaar.

Hoe kunt u inspreken?
U kunt zowel mondeling als schriftelijk op het ontwerp-RVVP reageren. Schriftelijke reacties kunnen tot 7 oktober worden ingediend bij het ROA, Postbus 626, 1000 AP Amsterdam, of per e-mail via rvvp@roa.nl U kunt mondeling reageren tijdens de informatie- en inspraakbijeenkomsten op 14 en 15 september.

Informatie- en inspraakbijeenkomsten
Mondelinge reacties kunnen worden ingebracht op de informatie- en inspraakbijeenkomsten op dinsdag 14 september in het World Trade Centre te Amsterdam en op woensdag 15 september in het Zaantheater te Zaandam. Beide bijeenkomsten starten om 19.30 uur en bestaan uit een informatief deel en een inspraakdeel. Het inspraakdeel start om 21.00 uur, daarvan wordt een verslag gemaakt. Wilt u zich aanmelden om in te spreken op één van deze bijeenkomsten? Dat kan telefonisch via 020-5273700 of per e-mail via rvvp@roa.nl

Wat gebeurt er met de reacties?
De inspraakprocedure eindigt op 7 oktober. Daarna zal een Nota worden opgesteld waarin wordt aangegeven welke wijzigingen er in het definitieve RVVP worden opgenomen en welke voorstellen niet zijn overgenomen. Het is de bedoeling dat het RVVP op 14 december 2004 definitief wordt vastgesteld door de Regioraad van het ROA, samen met het bijbehorende Uitvoeringsprogramma.