Rijn&Venen, 10.15 uur

Utrecht 27-08-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Bromfietscontrole

ABCOUDE- Op donderdagochtend werd van 15.00 uur tot 21.00 uur een scootercontrole gehouden op de Amsterdamsestraatweg. In totaal werden 26 brom/snorfietsen gecontroleerd. In totaal werden 33 bekeuringen uitgeschreven voor het hebben van teveel vermogen en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Man en vrouw aangehouden

MAARSSEN - Rechercheurs van de Sociale Dienst hebben afgelopen woensdag 25 augustus een 59-jarige vrouw en een 68-jarige man, beiden uit Maarssen, aangehouden op verdenking van het plegen van sociale zekerheidsfraude over een periode van 12 jaar.

De vrouw kreeg in die periode een bijstandsuitkering van de gemeente Maarssen en de man had een WAO-uitkering. De twee gaven echter niet op dat zij samen op hetzelfde adres woonden. Hierdoor werd de gemeente Maarssen benadeeld voor een bedrag van 104.000, - euro. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt en de gemeente Maarssen zal het teveel uitgekeerde geld terugvorderen. De man en vrouw werden na afronding van het onderzoek weer in vrijheid gesteld.

Onder invloed

WOERDEN- Op donderdagochtend vond er een ongeval plaats op de Chrysantstraat. Omstreeks 18.10 uur reed hier een 55-jarige bromfietser uit Woerden over Chrysantstraat. Hij haalde hier een 72-jarige fietster uit Woerden in. Hij kwam echter in aanrijding met de vrouw. Beiden kwamen vervolgens ten val. De vrouw liep een schaafwond op en de bromfietser werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De man rook naar alcohol. Van hem werd bloed afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of de man inderdaad teveel gedronken had.