Gemeente Enschede

Resultaten controleactie binnenstad


Enschede, 27-08-2004

Donderdagmiddag en -avond heeft er in de binnenstad een gerichte controle van de zogeheten laagdrempelige horeca (cafetaria's, snackbars, shoarmazaken, e.d.) plaatsgevonden. Medewerkers van de gemeente, politie, brandweer, UWV, en de Keuringsdienst van Waren hebben in totaal tien horecapanden gecontroleerd.

De deelnemende partijen aan de actie zijn tevreden over het verloop van de controleactie. Met de integrale controleacties worden goede resultaten geboekt. Er gaat een preventieve werking vanuit, terwijl ondernemers / eigenaren die laks omgaan met de regels tijdig opgespoord kunnen worden. Gebruikers en eigenaren van de panden hebben over het algemeen goede medewerking verleend. Bonafide ondernemers zijn tevreden dat bedrijven die zich niet aan de regeles houden, worden aangepakt.

Belangrijke resultaten :

* In 6 gevallen is geconstateerd dat de afvalscheiding niet op orde is en/of geen vetput aanwezig is. In deze gevallen wordt een schriftelijke waarschuwing uitgereikt. Binnen 6 à 8 weken wordt opnieuw gecontroleerd of de overtreding is verholpen;
* In 4 gevallen is een schriftelijke waarschuwing uitgereikt wegens het overtreden van de hygiëne-code;

* In 5 gevallen zijn geen goedgekeurde brandblussers aangetroffen;
* In 3 gevallen zijn enkele personeelsleden aangetroffen die (nog) niet waren aangemeld bij de UWV.

Conclusie
Controleacties als deze werpen duidelijk hun vruchten af. In vergelijking met voorgaande controleacties zijn relatief weinig overtredingen geconstateerd. Burgers en bedrijven houden zich steeds meer aan de wet- en regelgeving. Hierdoor kunnen de controles efficiënt en effectief worden uitgevoerd en kan het controlegebied worden uitgebreid. Voor de komende maanden staan meer controleacties gepland.

---

Gepubliceerd op 27-08-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar