Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 27 augustus 2004

* HORECACONTROLE IN WIJKEN SCHIEBROEK EN HILLEGERSBERG

ROTTERDAM - Donderdagmiddag en -avond hield politiepersoneel van het district De Noordhoek, samen met collega's van DCMR, Eneco, Brandweer en Douane, een horecacontrole in de wijken Schiebroek en Hillegersberg. Nadat woensdagmiddag en -avond in deze wijken al twaalf horecagelegenheden waren gecontroleerd, werden donderdag dertien andere zaken bezocht.
De politiemensen gaven waarschuwingen aan diverse zaken omdat in een aantal gevallen de eigenaar niet aanwezig was of de exploitatie- en horecavergunning niet kon worden getoond. Tevens werd tijdens de horeca-actie door personeel van Eneco een hoog stroomverbruik geconstateerd boven een zaak aan het Bergpolderplein. In de woning bleken twee hennepkwekerijen aanwezig, waarbij 365 planten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen en later vernietigd. Op grond van de Opiumwet wordt een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij ingesteld.
Douanemedewerkers zullen als gevolg van hun bevindingen bij negen horecagelegenheden een boekhoudkundige nacontrole verrichten, terwijl personeel van DCMR bij een aantal zaken niet correcte afvoer van het bedrijfsafval constateerde.
Door de brandweer werden bij diverse zaken geblokkeerde vluchtwegen en niet gekeurde blusmiddelen aangetroffen. Nacontroles zullen volgen.


* ZWAARGEWONDE NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Donderdagmorgen omstreeks half negen vond op het Avelingviaduct, naar aanleiding van een voorrangskwestie, een aanrijding plaats, waarbij een 34-jarige automobilist uit Amsterdan zwaar gewond raakte. Het slachtoffer was op de kruising tegen de auto van een 27-jarige vrouw uit Spijkenisse gereden, waarna de auto van de Amsterdammer in de slip raakte en vervolgens kantelde.
De vrouw, die zwanger was, werd voor controle door personeel van de AmbulanceZorg vervoerd naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De 34-jarige man, die ernstig longletsel door een aantal gebrokken ribben opliep, werd door brandweerpersoneel uit zijn benarde positie gehaald en met een spoedtransport vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.


* BROMFIETSCONTROLES IN HET KADER VAN ASO-PROJECT

ROTTERDAM - Politiemensen van de districten Feijenoord-Ridderster en Zuid hielden donderdagmiddag en -avond op de Groeninx van Zoelenlaan, Oleanderplein en Vuurplaat, in het kader van het ASO-project, bromfietscontroles. Tussen half drie en half tien werden in totaal 24 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 32 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer te veel vermogen, het rijden zonder helm, het niet in het bezit zijn van het bromfietscertificaat, het negeren van een stopteken en het rijden op het trottoir.

Ochtenduitgave donderdag 26 augustus 2004