Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Hoogeveen 31-08-2004

Twee lichtgewonden bij kop-staart aanrijding
EMMEN Bij een kop-staart aanrijding op de Weerdingerstraat in Emmen raakten donderdagmiddag twee automobilisten licht gewond. Een 25 jr. man uit Valthermond had te laat in de gaten dat twee voor hem rijdende autos stopten. Hij botste achter op de stilstaande auto van een 24 jr. man uit Emmen. De auto van deze man schoot naar voren en botste achter op de auto van een 73 jr. man uit Emmen. De beide Emmenaren raakten licht gewond en werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Met auto tegen boom
DWINGELOO Een 36 jr. vrouw uit Sneek raakte donderdagavond gewond doordat ze op de De Vorrelvenen in Dwingeloo door nog onbekende oorzaak met haar auto tegen een boom botste. Een viertal toevallig passerende jongeren trof de zwaar beschadigde auto aan met de vrouw nog achter het stuur en waarschuwden de hulpverleningsdiensten. Medewerkers van brandweer en ambulance haalden de vrouw uit de auto waarna ze is overgebracht naar het ziekenhuis van Meppel.

Politie houdt op aanwijzing getuigen verdachte aan EMMEN Op aanwijzing van twee getuigen hield de politie donderdagavond op de Hoofdstraat in Emmen een 40 jr. man uit Molde aan. De man wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een bedrijf aan de Hoofdstraat. De getuigen zagen dit, en waarschuwden de politie. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Agressieve man aangehouden
ASSEN De politie onderzoekt wat de precieze aanleiding is geweest voor een mishandeling die in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvond in de Prins Willemstraat in Assen. Twee buurtbewoners kregen daar ruzie waarbij één van hen werd geslagen met een honkbalknuppel. De 32 jr. verdachte werd direct door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De 45 jr. mishandelde man deed aangifte. Mogelijk dat de ruzie is ontstaan over een loslopende hond.

Branden
ECHTEN Door nog onbekende oorzaak ontstond er donderdagmiddag op camping de Westerbergen in Echten brand in een caravan. De familie uit Heesch die met de caravan op de camping staat was op dat moment even weg. De caravan brandde helemaal uit. Een caravan en een personenauto die naast de brandende caravan stonden werden licht beschadigd.

RODEN Op het Oosteinde in Roden vloog donderdagavond door onbekende oorzaak een personenauto van een inwoner van die plaats in brand. De brandweer bluste de brand.

Politie bekeurt jongeren en bierdrinkers
HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag kregen twee Hoogeveners van32 en 34 jr. een bekeuring van de politie omdat ze op de Hoofdstraat een flesje bier liepen te drinken.

HOOGEVEEN Op de Kinholtsweg in Hoogeveen bekeurde de politie donderdagmiddag een 17 jr. bromfietser uit die plaats voor het rijden over het voetpad en omdat de bromfiets teveel vermogen had. Omwonenden hadden geklaagd over overlast door bromfietsers.

ASSEN Op de Eekhoornslag in Assen kreeg een 16 jr. jongen uit die plaats in de nacht van donderdag op vrijdag een proces-verbaal voor baldadigheid. De jongen maakte deel uit van een groep die containers omver trapte en tegen schuttingen trapte. De jongen kon worden aangehouden. De rest van de groep kon ontkomen.

ZWARTEMEER Twee jongemannen van 18 en 23 jr. uit Zwartemeer kregen donderdagavond een proces-verbaal van de politie omdat ze op de Eemslandweg in die plaats bier dronken. Dit is op basis van de Algemene Politie Verordening (APV) verboden.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur.
Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.