Binnensticht 11.10 uur

utrecht 27-08-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Dronken automobilist

DRIEBERGEN Het rijgedrag van een automobilist trok afgelopen nacht de aandacht van een medeweggebruiker. De politie werd gebeld, nadat deze bestuurder volgens de getuige meerdere malen met zijn voertuig de berm raakte. Agenten zagen de automobilist bij Driebergen rijden en gaven een stopteken, waar in eerste instantie niet op gereageerd werd. Pas op de toeters en bellen reageerde de automobilist. Een blaastest wees uit dat deze 41-jarige automobilist uit Veenendaal teveel alcohol had gedronken. In het politiebureau kwam uit de ademanalyse 600 ug/l naar voren. Proces-verbaal is opgemaakt.

Twee maal een dubbele inbeslagname

DE BILT / DEN DOLDER Woensdagmiddag 25 augustus om 14.15 uur en om 16.00 zijn twee automobilisten respectievelijk op de Soestdijkseweg-Zuid en de Nieuwe Dolderseweg betrapt op het bezit van zowel een radardetecor als een lasershield.

Op de Soestdijkseweg-Zuid in De Bilt spraken surveillerende agenten een 39-jarige automobilist uit Zoetermeer aan vanwege zijn onoplettende rijgedrag. De agenten vroegen de man of hij in het bezit was van een verboden radardetector, hetgeen hij direct bevestigde. Toen de agenten het apparaat wilden verwijderen, troffen zij andere onderdelen aan die niet van een radardetector waren. De automobilist wachtte een discussie niet af en vertelde dat hij ook een lasershield in zijn auto had. Een lasershield is al langer verboden omdat dit apparaat een signaal uitzendt dat de werking van opsporingsmiddelen verstoort. Omdat de apparaten niet direct gedemonteerd konden worden, werd het kentekenbewijs deel I van de man ingevorderd. Binnen 28 dagen moet hij zijn apparatuur alsnog inleveren aan het politiebureau.

Later die dag, omstreeks 16.00 uur gaf de radardetector-detector (RDD) in surveillancewagen van de politie een signaal af op de Nieuw Dolderseweg in Den Dolder. De bestuurder, een 51 jarige man uit Lelystad, leverde direct de afstandsbediening van een radardetector in. Ook hier zagen de agenten dat onder de gril van de auto andere apparatuur was weggewerkt. De inwoner van Lelystad leverde daarop ook zijn afstandsbediening van een lasershield in. Een garagebedrijf heeft direct de beide apparaten, uiteraard op kosten van de eigenaar, uitgebouwd. Beide apparaten zijn in beslag genomen.

Naar schatting hadden de mannen elk voor zon 2.000 aan apparatuur laten inbouwen om aan snelheids- en roodlichtcontroles te ontkomen. Proces-verbaal is opgemaakt.