Eemland zuid 10.55 uur

Utrecht 27-08-2004 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Verdachte mishandeling aangehouden

AMERSFOORT Bij een horecagelegenheid aan de Leusderweg ontstond vrijdag rond 00.30 uur een handgemeen. Een klant werd na wat gedronken te hebben opstandig en begon in de zaak met asbakken te gooien. Toen de medewerker van de zaak hem buiten de deur wilde zetten, begon hij om zich heen te slaan. Een bekende van de opstandige man wist hem daar weg te halen. De politie heeft na de melding de 30-jarige Amersfoorter in zijn woning aangehouden. Tegen hem is aangifte van mishandeling gedaan.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Een getuige van een winkeldiefstal attendeerde de politie op enkele verdachte personen. De man had gezien dat zij donderdag rond 17.00 uur in een winkel aan de Langestraat enkele artikelen in een tas stopten. De politie trof vier Polen aan, twee mannen en twee vrouwen, in de leeftijd van 19, 23, 30 en 50 jaar. Bij de fouillering kwamen enkele gestolen flesjes parfum boven water.

Scootercontrole

AMERSFOORT Met medewerking van het scooterteam vond donderdagmiddag een controle plaats op brom- en snorfietsers. Aandachtsgebieden waren de binnenstad, omgeving van de Liendert en Isselt.

In totaal 61 brom- en snorfietsers zijn aan een nadere controle onderworpen. In totaal zijn 57 boetes uitgeschreven. De meeste bekeuringen waren voor teveel vermogen van het voertuig. Voor het niet tonen van het rijbewijs werd elf keer geschreven. Tevens bekeurde de politie voor onder meer het niet dragen van de helm, gladde banden en niet tonen van papieren en/of bromfietscertificaat.